De Britse ochtendkranten openen net als zondag opnieuw met de brexit-perikelen.
Volledig scherm
De Britse ochtendkranten openen net als zondag opnieuw met de brexit-perikelen. © AP

‘Yeah but no but…’: Britse kranten cynisch na nieuwe brexitnederlaag van Boris Johnson

Met een typisch Brits gevoel voor humor hebben de Britse ochtendkranten  gereageerd op de nederlaag van premier Boris Johnson, gisteravond in het Lagerhuis. Dat stemde Johnsons tijdschema voor brexitwetgeving weg, waarmee een scheiding met deal op 31 oktober nu onhaalbaar lijkt.

6 reacties

 • Paul Vanmaldeghem

  1 jaar geleden
  De Brexit soap bevestigt nogmaals pijnlijk het ziektesymptoom van de gehele Europese Unie, namelijk besluiteloosheid. Europa is een gigantische praatbarak geworden voor politici die het in eigen land verkorven hebben en nu tegen elkaar op staan te palaveren. Ondertussen kwijnt de middenklasse van Europa verder weg en belanden we in een nieuw tijdperk van rijk en arm. De uiteindelijke winnaars zijn de multinationals en de grootbanken.
 • monique bolen

  1 jaar geleden
  De vraag is of het gros van de bevolking wel een Brexit willen, er wordt steeds meer om een nieuw referendum gevraagd en men weigert uit vrees voor de uitkomst.
 • Frank Van den Bulck

  1 jaar geleden
  Kennen jullie dit liedje nog, In the year 2525 ? (voor degenen die het niet kennen, Zager & Evans) dit is hier nu toch wel van toepassing !
 • mark germanus

  1 jaar geleden
  Als ik Johnson was zou ik mijn ontslag geven en nieuwe verkiezingen uitschrijven.Als de bevolking verder wil met die socialist so be it, ze zullen wel zien waar ze eindigen. Dit is echt belachelijk,zo te zien hebben die socialisten er plezier in van Boris te dwarsbomen.
 • Thiery Vansweevelt

  1 jaar geleden
  Die negatieviteit rond dat Britse parlement altijd. Die parlementsleden doen gewoon hun job als verkozenen van het volk. Ze weigeren op een drafje wetgeving goed te keuren die ze niet eens hebben kunnen lezen, en gelukkig maar. Dat heet democratie! Hier drukken ze allemaal slaafs op het knopje zoals de voorzitter hen heeft gedicteerd.
 1. Berichtendienst EncroChat gekraakt, 1.800 personen opgepakt
  6

  Berichten­dienst EncroChat gekraakt, 1.800 personen opgepakt

  Europese speurders hebben de berichtendienst EncroChat gekraakt en zo ongeveer 1.800 vermoedelijke misdadigers kunnen arresteren. Er werd ook ruim 130 miljoen euro in beslag genomen. Dat geld zou verdiend zijn met criminele activiteiten. Dat meldt het Duitse tijdschrift Der Spiegel, dat verwijst naar een overzicht van Eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson. Meer dan 200 mensen krijgen bescherming. Zij zouden het doelwit zijn van geplande moordpogingen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"