De Chinese president Xi Jinping (midden) tijdens de afsluitingsceremonie van het partijcongres in Beijing.
Volledig scherm
De Chinese president Xi Jinping (midden) tijdens de afsluitingsceremonie van het partijcongres in Beijing. © ANP / EPA

Xi Jinping eerste Chinese president die derde termijn krijgt

De Chinese president Xi Jinping is zoals verwacht opnieuw gekozen tot secretaris-generaal van de Communistische Partij van China, de machtigste positie van het land. Daarmee wordt hij voor een derde termijn van vijf jaar leider van China, wat een breuk met de traditie inluidt: het was de norm dat partijleiders na maximaal twee termijnen stopten. Daarnaast werd Xi ook weer benoemd als hoofd van het Centrale Militaire Comité.

 1. Professor Holslag vreest dag waarop China Taiwan binnenvalt: “Vergeleken hiermee zal Oekraïne klein bier zijn”

  Professor Holslag vreest dag waarop China Taiwan binnenvalt: “Vergeleken hiermee zal Oekraïne klein bier zijn”

  De hereniging van China met Taiwan zal wel degelijk gebeuren. Vreedzaam als het kan, met militaire macht als het moet. Dat verklaarde de Chinese president Xi Jinping tijdens het twintigste congres van de communistische partij. “Als die inval ooit gebeurt, hebben we een serieus probleem. Vergeleken hiermee zal Oekraïne klein bier zijn”, stelt professor internationale politiek Jonathan Holslag in de studio van VTM Nieuws.
 2. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 3. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.