Frankrijk wil kernenergie opnemen in de Europese lijst van groene en duurzame investeringen. WWF gaat hiermee niet akkoord.
Volledig scherm
Frankrijk wil kernenergie opnemen in de Europese lijst van groene en duurzame investeringen. WWF gaat hiermee niet akkoord. © EPA

WWF hekelt dat Frankrijk kernenergie op lijst van groene economische activiteiten wil

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) veroordeelt Frankrijk omdat die kernenergie wil opnemen in de Europese lijst van economische activiteiten die openstaan voor groene en duurzame investeringen. Morgen wordt die lijst besproken in het Europese Parlement en door de Europese Raad.

9 reacties

 • Yves Steenssens

  2 jaar geleden
  De schade door kernenergie inmiddels aangericht is immens en onherstelbaar - Einstein : " kernenergie zonder waterdruk , is hel op aarde ".
 • dirk andelhofs

  2 jaar geleden
  De Fransen willen natuurlijk op die manier subsidies loskrijgen voor kernenergie. Zonder subsidie zijn nieuwe kerncentrales vandaag namelijk onbetaalbaar. Hernieuwbare bronnen en ook opslagsystemen worden nog elke dag goedkoper, waardoor het gebruik ervan exponentieel zal toenemen. Je kan de vooruitgang wel proberen af te remmen, maar tegenhouden kan je niet. Gelukkig maar zou ik zeggen. Kernenergie is dood. Nu moeten we de troep nog (letterlijk) begraven.
 • johan De Coninck

  2 jaar geleden
  Nogmaals het bewijs dat dit een ideologisch debat geworden is.
 • raf janssens

  2 jaar geleden
  Weer zo'n dogma van de groenen. Kernenergie stoot in zijn volledige levenscyclus even weinig CO2 uit als windmolens op zee en tientallen keren minder dan alle andere elektriciteitsbronnen. De nieuwste generaties hebben ook veel minder radiactieve reststoffen, dus de Fransen hebben zeker een punt - en trouwens ook de goedkoopste stroomfacturen van de West Europese landen.
 • pierre Van den Wijngaert

  2 jaar geleden
  Voor de CO2 uitstoot zijn ze natuurlijk wel ideaal