Volledig scherm
© EPA

“WTO keurt Europese importheffing op 4 miljard dollar aan Amerikaanse producten goed"

De Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft de Europese Unie toestemming gegeven om importheffingen in te stellen op 4 miljard dollar aan Amerikaanse producten. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Met die heffingen zou de EU verboden staatssteun door de Amerikanen aan luchtvaartconcern Boeing mogen vergelden.

  1. Amerikaanse inlichtingendiensten waarschuwen voor binnenlands extremisme rond verkiezingen

    Amerikaan­se inlichtin­gen­dien­sten waarschu­wen voor binnen­lands extremisme rond verkiezin­gen

    De FBI en het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS) wijzen er in rapporten op dat de dreiging van binnenlandse terreur op verkiezingsgerelateerde doelwitten in de aanloop naar de presidentiële verkiezingen van 3 november vermoedelijk zal toenemen. Ze spreken daarbij van een “heksenbrouwsel” van toenemende politieke spanningen, burgerlijke onrust en buitenlandse desinformatiecampagnes.
  2. Tweede lockdown in Israël was iets milder maar veel efficiënter: welke lessen kunnen wij daaruit trekken?

    Tweede lockdown in Israël was iets milder maar veel efficiën­ter: welke lessen kunnen wij daaruit trekken?

    Israël is als eerste land ter wereld opnieuw in een strenge lockdown gegaan. En opmerkelijk: hoewel de teugels deze keer iets losser gelaten werden, zijn de curves sneller gedaald. Valt er voor ons land iets te leren uit die aanpak? Volgens Eran Segal, wetenschapper aan het befaamde Weizmann-instituut, zijn er vooral verschillen te noteren tussen de verschillende bevolkingslagen. En de scholen ziet hij toch ook liever gesloten.