Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

Worm nestelt zich in amandelen van Japanse vrouw na eten van sushi

Een 25-jarige vrouw uit Tokio schrok zich een hoedje toen ze deze week een bezoek bracht aan de dokter na het hebben van keelpijn. Die pijn was niet afkomstig van een griepje, maar van een levende worm die zich genesteld had in een van haar amandelen. Het beestje was zo’n 38 millimeter lang. De oorzaak: een stevige portie sushi. 

 1. Vrouw krijgt hartverlamming na eten van grote hoeveelheid Japanse wasabi
  buitenland

  Vrouw krijgt hartverlam­ming na eten van grote hoeveel­heid Japanse wasabi

  Een 60-jarige Israëlische vrouw heeft op het huwelijksfeest waar ze te gast was, een kortstondig hartstilstand gehad na het per ongeluk eten van een grote hoeveelheid extreem sterke wasabipasta. Het slachtoffer dacht dat ze een hap groene guacamole (Mexicaanse avocadocrème) nam en raakte in shock toen haar smaakpapillen werden geconfronteerd met de wasabi. Volgens wetenschappers is het de eerste keer en dus uiterst zeldzaam dat iemand bijna overlijdt aan het eten van het sushi-bijgerecht.
 2. Europees president Michel vraagt duidelijkheid van Britten: “Brexit betekent ook beslissing nemen”

  Europees president Michel vraagt duidelijk­heid van Britten: “Brexit betekent ook beslissing nemen”

  Voorzitter van de Europese Raad Charles Michel heeft Groot-Brittannië gevraagd om duidelijkheid te scheppen over de handelsrelaties in het post-brexittijdperk. De onderhandelingen daarover zitten in het slop. "Brexit betekent brexit .... maar een brexit betekent ook een beslissing nemen", zei Michel vandaag in het Europees Parlement. "Groot-Brittannië heeft een grote beslissing te nemen.”