Xavier Bertrand, hier op foto tijdens een bedrijfsbezoek in 2019, haalde liefst 42 procent van de stemmen in zijn regio.
Volledig scherm
PREMIUM
Xavier Bertrand, hier op foto tijdens een bedrijfsbezoek in 2019, haalde liefst 42 procent van de stemmen in zijn regio. © AFP

Wordt Xavier Bertrand de grote uitdager van de Franse president? Minder arrogant dan Macron, meer kennis dan Le Pen

De Franse regionale verkiezingen draaiden verrassend uit: niet Emmanuel Macron of Marine Le Pen, maar centrumrechts is grote winnaar. Opvallend is de monsterscore in de noordelijke regio Hauts-de-France (die aan West-Vlaanderen grenst) van presidentskandidaat Xavier Bertrand (56) : hij haalde maar liefst 42%. Wie is deze volkse Fransman, die waarschijnlijk uitgroeit tot dé uitdager van president Macron in 2022? Een portret.

3 reacties

 • Jeroen Dekop

  1 maand geleden
  Macarontje zijn ze meer dan beu in Frankrijk ze zoeken een stabiele president .
 • Gerda Haubourdyn

  1 maand geleden
  Macron de zonnekoning die héél graag in het middelpunt staat, en een zeer dure levensstijl op na houdt, is van in het begin "het vriendje" van Merkel. Hij en ZIJ zijn de grote bazen in Europa. Hopelijk gaat deze man een nieuwe koers varen en doen waarvoor hij gekozen wordt. De belangen van zijn volk dienen en niet naar de pijpen dansen van Europa.
 • Peter De Sutter

  1 maand geleden
  Dat zou een goeie zaak zijn voor Frankrijk en Europa!…minder arrogantie en wijsheid,…zou de ganse wereld wel kunnen gebruiken,..