REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

'Wonderhuisje' van Nederlandse dat vulkaan La Palma overleeft gaat de hele wereld rond

De zeldzame vulkaanuitbarsting op het Canarische eiland La Palma heeft de afgelopen dagen al honderden huizen verwoest, maar wonderwel ontsnapte één huisje aan de kolkende lavastromen. Dit huisje, dat op het eiland al is omgedoopt tot ‘house of miracles’ , is door een Nederlandse vrouw ontworpen. “We begonnen allemaal te huilen toen ik de eigenaren vertelde dat hun geliefde huis intact was”, getuigt ze aan de BBC.

14 reacties

 • Lucas Vissers

  1 maand geleden
  Ze gaan daar waarschijnlijk nog een bedevaartsoord van maken !
 • Rudy Van Bogaert

  1 maand geleden
  Wonderhuisje zonder nutsvoorzieningen…
 • Ben Van Steenwinkel

  1 maand geleden
  Ik vermoed dat het kadastraal inkomen zal wijzigen.
 • Patrick Peeters

  1 maand geleden
  Mij is altijd gezegd dat de wereld zal vergaan in water en vuur. Wel, we zijn goed op weg . . .
 • Jozef Vermeulen

  1 maand geleden
  De verzekering moet niet uitbetalen en het huis is niets meer waard omdat het amper bereikbaar is. Hoezo wonderhuisje?
 1. Minstens 9 andere lichamen werden gevonden tijdens de zoektocht naar Gabby Petito

  Minstens 9 andere lichamen werden gevonden tijdens de zoektocht naar Gabby Petito

  Negen lichamen zouden zijn ontdekt tijdens de zoektocht naar influencer Gabby Petito en haar vriend Brian Laundrie, dat schrijft de Britse krant Daily Mail. Gabby Petito en haar vriend verdwenen eind augustus tijdens hun roadtrip doorheen de Verenigde Staten. Tijdens de zoektocht naar de twee werden er eerder deze maand reeds lichamen van andere vermiste personen gevonden, maar volgens Daily Mail zou het dus om minstens negen personen gaan.
 1. Nu al 350 huizen verwoest op La Palma en 166 hectare bedolven onder gesmolten gesteente, één van twee lavastromen is gestopt

  Nu al 350 huizen verwoest op La Palma en 166 hectare bedolven onder gesmolten gesteente, één van twee lavastro­men is gestopt

  Het Canarische eiland La Palma worstelt nog steeds met de naweeën van de uitbarsting van vulkaan Cumbre Vieja. De lavastromen die zijn vrijgekomen bij de uitbarsting hebben zich de afgelopen dagen onverbiddelijk een weg gebaand door het eiland en alles op zijn weg verwoest. Volgens de laatste cijfers zijn er reeds 350 huizen vernield en is 166 hectare bedekt met lava. Intussen blijft de vulkaan actief, met een wolk van as en gas die tot 4.500 meter hoog reikt.