REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

'Wonderhuisje' van Nederlandse dat vulkaan La Palma overleeft gaat de hele wereld rond

De zeldzame vulkaanuitbarsting op het Canarische eiland La Palma heeft de afgelopen dagen al honderden huizen verwoest, maar wonderwel ontsnapte één huisje aan de kolkende lavastromen. Dit huisje, dat op het eiland al is omgedoopt tot ‘house of miracles’ , is door een Nederlandse vrouw ontworpen. “We begonnen allemaal te huilen toen ik de eigenaren vertelde dat hun geliefde huis intact was”, getuigt ze aan de BBC.

13 reacties

 • Lucas Vissers

  1 jaar geleden
  Ze gaan daar waarschijnlijk nog een bedevaartsoord van maken !
 • Rudy Van Bogaert

  1 jaar geleden
  Wonderhuisje zonder nutsvoorzieningen…
 • Ben Van Steenwinkel

  1 jaar geleden
  Ik vermoed dat het kadastraal inkomen zal wijzigen.
 • Patrick Peeters

  1 jaar geleden
  Mij is altijd gezegd dat de wereld zal vergaan in water en vuur. Wel, we zijn goed op weg . . .
 • Jozef Vermeulen

  1 jaar geleden
  De verzekering moet niet uitbetalen en het huis is niets meer waard omdat het amper bereikbaar is. Hoezo wonderhuisje?
 1. Dit is de échte identiteit van de vrouwen die door Poetin opgevoerd werden als “moeders van Russische militairen”

  Dit is de échte identiteit van de vrouwen die door Poetin opgevoerd werden als “moeders van Russische militairen”

  “Geloof niet alles wat je op tv en internet ziet.” Die goede raad gaf de Russische president Vladimir Poetin gisteren tijdens een ontmoeting met moeders van Russische militairen die aan het front in Oekraïne vechten. En hij had gelijk, want de meeting bleek een vooraf opgenomen schijnvertoning te zijn. De vrouwen aan tafel waren zorgvuldig uitgekozen voormalige regeringsfunctionarissen, politici uit zijn partij en zelfs een patriottische regisseur. Een overzicht.
 2. Nu al 350 huizen verwoest op La Palma en 166 hectare bedolven onder gesmolten gesteente, één van twee lavastromen is gestopt

  Nu al 350 huizen verwoest op La Palma en 166 hectare bedolven onder gesmolten gesteente, één van twee lavastro­men is gestopt

  Het Canarische eiland La Palma worstelt nog steeds met de naweeën van de uitbarsting van vulkaan Cumbre Vieja. De lavastromen die zijn vrijgekomen bij de uitbarsting hebben zich de afgelopen dagen onverbiddelijk een weg gebaand door het eiland en alles op zijn weg verwoest. Volgens de laatste cijfers zijn er reeds 350 huizen vernield en is 166 hectare bedekt met lava. Intussen blijft de vulkaan actief, met een wolk van as en gas die tot 4.500 meter hoog reikt.