Ook internationale verbindingen zijn getroffen door de staking.
Volledig scherm
Ook internationale verbindingen zijn getroffen door de staking. © REUTERS

Woensdag treinstaking in Frankrijk: al enkele treinen tussen Brussel en Franse bestemmingen afgeschaft

Er dreigt woensdag stevige hinder op het Franse spoornet door een staking. Er zijn ook al enkele treinen tussen Brussel en Franse bestemmingen afgeschaft.

 1. Trump onderzocht voor schending Spionagewet: FBI vindt elf sets geheime documenten in zijn woning
  Update
  22

  Trump onderzocht voor schending Spionage­wet: FBI vindt elf sets geheime documenten in zijn woning

  Er loopt een onderzoek naar de Amerikaanse oud-president Donald Trump wegens mogelijke belemmering van de rechtsgang en schendingen van de Spionagewet. Dat blijkt uit het vrijdag vrijgegeven huiszoekingsbevel op basis waarvan de FBI maandag het buitenhuis van Trump in Florida doorzocht. Bij die doorzoeking werden documenten aangetroffen die als “topgeheim” waren gemarkeerd. Daarvan is het de bedoeling dat ze “alleen beschikbaar zijn in speciale overheidsfaciliteiten”. Het landgoed van een oud-president is dat uiteraard niet.
 2. Vlaamse Nina bevond zich midden in de chaos op Medusa-festival in Spanje: “Er viel plots een groot bord naar beneden op iemand”
  Play

  Vlaamse Nina bevond zich midden in de chaos op Medusa-festival in Spanje: “Er viel plots een groot bord naar beneden op iemand”

  Door een ‘warme valwind’ op het Spaanse festival Medusa zijn een dode en veertig gewonden gevallen. Met een snelheid van 82 km/uur raasde de wind over het festivalterrein. Verschillende delen van het decor en het podium stortten in door de harde windvlagen. Ook de Vlaamse Nina Steenberghs was erbij toen de chaos uitbrak: “Het was een complex van stellingen die op geen enkele manier verankerd was. Ze waren niet eens deftig vastgemaakt.”