Parijs in de sneeuw. Voorbijgangers lieten de gevallen man volledig links liggen.
Volledig scherm
Parijs in de sneeuw. Voorbijgangers lieten de gevallen man volledig links liggen. © REUTERS / Gonzalo Fuentes

Woede en verbijstering om oude man (85) die uitgleed en urenlang dood op straat lag in Parijs

In Parijs en ver daarbuiten wordt geschokt gereageerd op de dood van een 85-jarige man die urenlang 's nachts in de kou op straat lag. Voorbijgangers lieten de gevallen man volledig links liggen. Met de dood als gevolg.

 1. ANALYSE. Opgesloten jihadisten komen vrij en rekruteren er nieuwe: hoe de toestand opnieuw zorgwekkend wordt
  PREMIUM

  ANALYSE. Opgesloten jihadisten komen vrij en rekruteren er nieuwe: hoe de toestand opnieuw zorgwek­kend wordt

  Bij de acht terreurverdachten die deze week zijn opgepakt, zijn er zeker twee met linken naar vroegere dossiers. Eén zat zelf al achter de tralies en een andere werd geradicaliseerd door een eerder veroordeelde oom. Oudgedienden spelen vaak de rol van mentor voor een nieuwe lichting. Zij scherpen het gevaar daarvan gevoelig aan, zo blijkt uit cijfers die wij verzamelden. En door het hoge aantal jihadisten dat nu weer op vrije voeten komt, wordt dat gevaar opnieuw acuut.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.