Witte Huis: “Rusland verhoogt juist troepensterkte aan grens met Oekraïne”

De bewering van Rusland dat het troepen langs de grens met Oekraïne terugtrekt klopt niet. Dat meldt een hoge functionaris van het Witte Huis. Rusland zou juist “tot wel 7.000 extra troepen” hebben verzameld aan de grens met Oekraïne.

 1. Miljonair verbrandt tekening Frida Kahlo van 10 miljoen dollar om als NFT te verkopen
  Play

  Miljonair verbrandt tekening Frida Kahlo van 10 miljoen dollar om als NFT te verkopen

  De Mexicaans-Amerikaanse ondernemer Martin Mobarak organiseerde eind juli een feestelijk event in Miami. De gelegenheid: het verbranden van een dagboektekening van Frida Kahlo, geschat op 10 miljoen dollar. Het kwam Mobarak op zware kritiek te staan, al zijn er twijfels rond de echtheid van het kunstwerkje dat in vlammen opging. Mexico heeft nu een onderzoek ingesteld naar de omstreden party van de miljonair.
 2. PORTRET. Van fictieve tot échte president van Oekraïne: Volodymyr Zelensky, de man van wie de Russen hoopten dat hij maar een lachertje was
  PREMIUM

  PORTRET. Van fictieve tot échte president van Oekraïne: Volodymyr Zelensky, de man van wie de Russen hoopten dat hij maar een lachertje was

  Toen Volodymyr Zelensky in 2019 verkozen werd tot president van Oekraïne, wreven de Russen zich tevreden in de handen. Het nieuwe staatshoofd had geen enkele ervaring met de politiek, behalve dat hij als komiek al ooit voor president had gespeeld. En hij heette bovendien vriendelijk voor Moskou te zijn. Maar hij werd geen lachertje. Voor niemand. Want intussen staat hij pal aan de zijde van het Westen, maar laat hij ook onaangenaam autoritaire trekjes zien.
 1. ANALYSE. Het Oekraïense conflict is een strijd tussen losers. En het staat nu al vast wie de pineut zal zijn
  PREMIUM

  ANALYSE. Het Oekraïense conflict is een strijd tussen losers. En het staat nu al vast wie de pineut zal zijn

  De drie hoofdrolspelers in het Oekraïense conflict hebben één ding gemeen. Ze liggen allemaal overhoop met hun eigen publieke opinie — en dat verklaart veel. Zelensky, Biden en Poetin hebben alle drie te kampen met een kelderende populariteit. Er is er één die daarom volhoudt dat er elk moment een oorlog kan uitbreken, één die nog twijfelt of hij daar belang bij heeft en één die hoe dan ook aan het kortste eind zal trekken.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 3. LIVE. Rusland erkent onafhankelijkheid hele Donbass-regio - Biden: “Wie gaf Poetin in godsnaam het recht om landen uit te roepen op buitenlands territorium?”

  LIVE. Rusland erkent onafhanke­lijk­heid hele Don­bass-re­gio - Biden: “Wie gaf Poetin in godsnaam het recht om landen uit te roepen op buiten­lands territori­um?”

  Het conflict tussen Oekraïne en Rusland escaleert verder. • Poetin erkent de pro-Russische zelfverklaarde ‘volksrepublieken’ Donetsk en Loehansk in Oost-Oekraïne als onafhankelijk. • Duitsland heeft beslist om de certificering van de nieuwe gaspijpleiding Nord Stream 2 voorlopig stop te zetten. Volgens de Russische ex-president Dmitri Medvedev zal dat in Europa binnenkort leiden tot een verdubbeling van de gasprijs • Poetin verklaart de vredesakkoorden van Minsk “dood”. Hij krijgt van het parlement de toestemming om troepen naar Oekraïne te sturen en zegt dat hij klaar is om “Oekraïne te demilitariseren” • Biden kondigt sancties af die Rusland afsnijden van Westerse financiering Volg de laatste ontwikkelingen omtrent in onze liveblog. Lees alles over het conflict in Oekraïne in ons dossier.
 4. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.