De Amerikaanse president Joe Biden en miljardair Jeff Bezos.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden en miljardair Jeff Bezos. © Reporters/Splash/EPA

Witte Huis pareert kritiek van Amazon-oprichter Bezos op Biden

Het Witte Huis heeft opvallend uitgehaald naar Amazon-oprichter Jeff Bezos, nadat die op Twitter openlijk kritiek had geleverd op het fiscale en economische beleid van de regering van president Joe Biden. "Er is niet veel fantasie nodig om te bedenken waarom een van de rijkste mannen op aarde tegen economische verbeteringen voor de middenklasse is", zei regeringswoordvoerder Andrew Bates.

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Miljardair Jeff Bezos beschuldigt Amerikaanse president Biden van misleiding over inflatie

  Miljardair Jeff Bezos beschul­digt Amerikaan­se president Biden van misleiding over inflatie

  Miljardair Jeff Bezos heeft de Amerikaanse president Joe Biden op Twitter beschuldigd van misleiding. Biden legde op het sociale medium een link tussen de hoge inflatie en de relatief lage belastingen die de rijkste bedrijven betalen. Bezos, oprichter van webwinkelconcern Amazon en na Tesla-topman Elon Musk de rijkste persoon ter wereld, spreekt van misleiding omdat die twee zaken volgens hem niets met elkaar te maken hebben.