Russische president Vladimir Poetin en Iraanse president Ebrahim Raisi.
Volledig scherm
Russische president Vladimir Poetin en Iraanse president Ebrahim Raisi. © via REUTERS

Witte Huis ongerust over het "grootschalige militaire partnerschap" tussen Rusland en Iran

“Het grootschalige militaire partnerschap dat bestaat tussen Teheran en Moskou is nefast voor Oekraïne, de buurlanden van Iran en de internationale gemeenschap”, dat zegt een woordvoerder van het Witte Huis vrijdag.

4 reacties

 • Anatole De Cock

  2 maanden geleden
  Aktie kreeert Reaktie. Hadden onze westerse strategen dit nieuw bondgenootschap ingecalculeerd of ook over het hoofd gezien? Zoals de energieprijzen én voedselprijzen... Stop de waanzin van oorlog! Het wordt telkens erger de gewone werkmensch zijn levenskwaliteit.
 • Lucien Mertens

  2 maanden geleden
  En dat is een terechte bezorgdheid, nu nog noord Korea erbij en de 3e wereldoorlog-as krijgt vorm. Dank zij het softe angstige Europa dat véél makkelijker de vinger richting VS opsteekt dan richting Iran of Poetin. Wel, de rekening na al dat gladstrijken wordt nu voor een deel gepresenteerd. Of we beter af zijn is maar de vraag.
 • erwin Veltjen

  2 maanden geleden
  schurkenstaten werken altijd samen waarom word er niets tegen gedaan
 • Andy Van de velde

  2 maanden geleden
  Soms denk ik of het niet beter is dat er een meteoriet van 100km doorsnede alle leven op aarde wegvaagt zodat de aarde terug kan herstellen...
 1. Maker ChatGPT lanceert nieuw programma dat kan nagaan of tekst is geschreven door ChatGPT

  Maker ChatGPT lanceert nieuw programma dat kan nagaan of tekst is geschreven door ChatGPT

  De maker van ChatGPT heeft nu ook een programma waarmee teksten die zijn geproduceerd op basis van kunstmatige intelligentie herkend kunnen worden. Teksten gemaakt door ChatGPT zijn over het algemeen niet zomaar te onderscheiden van teksten geschreven door mensen. ChatGPT levert daardoor problemen op, onder meer in het onderwijs, omdat het programma ook een paper of antwoorden op tentamenvragen kan formuleren.
 2. Iraanse veiligheidsdiensten mikken bij vrouwen specifiek op gezicht en intieme delen: “Zo willen ze hun schoonheid kapotmaken”

  Iraanse veilig­heids­dien­sten mikken bij vrouwen specifiek op gezicht en intieme delen: “Zo willen ze hun schoonheid kapotmaken”

  Bij de protesten tegen het regime in Iran stellen dokters qua schotwonden een opmerkelijk verschil tussen de geslachten vast. Mannen worden vooral geraakt in hun benen, billen en de rug. Bij vrouwen mikken de veiligheidsdiensten echter specifiek op hun gezicht, borsten en intieme delen. “Zij worden harder aangepakt omdat ze hun schoonheid kapot willen maken”, stelt een arts uit de provincie Isfahan.
 1. “We ruilen Salah Abdeslam toch ook niet?” Waarom de VS en Rusland wél gevangenen kunnen ruilen maar België en Iran niet
  PREMIUM

  “We ruilen Salah Abdeslam toch ook niet?” Waarom de VS en Rusland wél gevangenen kunnen ruilen maar België en Iran niet

  Het Grondwettelijk Hof schorst de ruildeal tussen de Iraanse terrorist Assadollah Assadi en de Belgische hulpverlener Olivier Vandecasteele. Vandecasteele zit al sinds 24 februari in een Iraanse isolatiecel, zonder proces. Tegelijkertijd ruilen de VS ‘wapenhandelaar des doods’ Viktor Bout voor basketbalspeelster Griner met Rusland. Griner zat 10 maanden in een Russische cel voor medicinale cannabisolie. Waarom kan tussen Amerika en Rusland wel wat niet kan tussen ons land en Iran?
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.