De Amerikaanse president Joe Biden.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden. © Photo News

Witte Huis: “Amerikaanse economie veerkrachtig ondanks wereldwijde onrust”

De Amerikaanse economie blijft "veerkrachtig ondanks de mondiale uitdagingen". Dat stelt het Witte Huis woensdag na een bijeenkomst van verschillende ministers en adviseurs met president Joe Biden.

 1. Renteverhoging in de VS: wat betekent dat voor spaarders en beleggers? “Voor de beurs is een stijgende rente vergif”
  PREMIUM

  Renteverho­ging in de VS: wat betekent dat voor spaarders en beleggers? “Voor de beurs is een stijgende rente vergif”

  De Amerikaanse centrale bank heeft de rente verhoogd met 75 basispunten (+ 0,75%). Ze bedraagt nu 3 à 3,25%. Een halfjaar geleden was dat nog 0 à 0,25%. Banken konden toen vrijwel gratis geld lenen bij de centrale bank. Dat is niet langer het geval. Onze financieel expert Paul D’Hoore legt uit welke gevolgen dat heeft voor spaarders en beleggers. “Om in te spelen op een algemeen beursherstel, moet je blijven opvolgen wat er met de rente gebeurt.”
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.