AFP
Volledig scherm
© AFP

Witte dolfijn die uit Seine werd gehaald, geëuthanaseerd na ademhalingsproblemen

UpdateDe witte dolfijn of beloega die in de Seine rondzwom is vandaag gestorven. Dat melden de Franse autoriteiten. In een laatste poging om het dier te redden, heeft men de dolfijn uit de Seine gehaald om deze naar de zee te transporteren. De beloega begon moeite te krijgen met ademhalen waardoor experts besloten om het dier te laten inslapen.

 1. Vlaamse Sonja moet schuilen in Florida voor orkaan Ian: “Gelukkig zijn de huizen hier wel voorzien op een grote orkaan”
  Play

  Vlaamse Sonja moet schuilen in Florida voor orkaan Ian: “Gelukkig zijn de huizen hier wel voorzien op een grote orkaan”

  Sonja Gevaerts woont in Fort Myers, recht op het pad van orkaan Ian. VTM NIEUWS kan haar even voordat de orkaan aan land gaat bellen, wanneer de eerste windstoten al beginnen. Voor de ramen van Sonja’s huis zijn speciale luiken aangebracht om ze te beschermen tegen de orkaankracht. Toch blijft het bang afwachten, want orkaan Ian zou de zwaarste orkaan kunnen zijn die Florida ooit heeft meegemaakt. “We gaan boven gaan in de badkamer, weg van alle vensters zodat er niks kan gebeuren”, aldus Sonja.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 3. Russische spionagedolfijn beschermt marinebasis: waarom zowel Rusland als VS zeezoogdieren in hun leger hebben
  PREMIUM

  Russische spionage­dol­fijn beschermt marineba­sis: waarom zowel Rusland als VS zeezoogdie­ren in hun leger hebben

  De voor Rusland belangrijke marinebasis van Sebastopol aan de Zwarte Zee wordt beschermd door twee oorlogsdolfijnen. Dat zeggen Amerikaanse analisten in The Washington Post op basis van satellietbeelden van het bedrijf Maxar Technologies. Drie jaar geleden werd in Noorwegen een walvis aangetroffen met een gareel waaraan een camera bevestigd kon worden. Op de riemen stond te lezen dat het tuig uit Rusland kwam. Zeezoogdieren helpen legers om mijnen te zoeken, indringers te detecteren en wat gezonken is weer boven te brengen. Maar wat doen ze nog meer?