De Wit-Russische atlete Kristina Tsimanoeskaya kwam zaterdag nog in actie tijdens de 100 meter op de Olympische Spelen in Tokio. Ze uitte openlijk kritiek op haar coaches nadat ze zonder haar medeweten werd ingeschreven voor de 4x400 meter, waarna ze gedwongen werd om uit de Spelen te stappen.
Volledig scherm
De Wit-Russische atlete Kristina Tsimanoeskaya kwam zaterdag nog in actie tijdens de 100 meter op de Olympische Spelen in Tokio. Ze uitte openlijk kritiek op haar coaches nadat ze zonder haar medeweten werd ingeschreven voor de 4x400 meter, waarna ze gedwongen werd om uit de Spelen te stappen. © AP

Wit-Russische sportfunctionarissen zetten atlete onder druk om uit de Spelen te stappen in gelekt audiofragment: “Zet je trots opzij, dit is hoe zelfmoordgevallen eindigen”

In een uitgelekt audiofragment is te horen hoe twee hoge functionarissen van het Wit-Russische Olympische comité de atlete Kristina Tsimanoeskaja proberen te overtuigen om zich terug te trekken uit de Olympische Spelen, nadat ze openlijk kritiek had geuit op haar coaches. De atlete werd door de mannen onder druk gezet om Japan te verlaten en vooral geen verklaringen meer af te leggen. “Laat dit gewoon allemaal vallen. Want hoe meer je je verzet... Weet je hoe een vlieg, hoe harder ze tegenstribbelt, steeds meer verstrikt raakt in een web?", klinkt het dreigend. 

  1. Wit-Rusland wou atlete onder dwang weghalen uit Tokio na kritiek op coaches, sportster vroeg hulp van Olympisch comité
    Olympische Spelen

    Wit-Rus­land wou atlete onder dwang weghalen uit Tokio na kritiek op coaches, sportster vroeg hulp van Olympisch comité

    Atlete Kristina Tsimanoeskaja uit Wit-Rusland is in Tokio bijna tegen haar wil op het vliegtuig gezet om terug te keren naar huis. Ze zegt dat de teamleiding de ingrijpende maatregel had genomen nadat ze openlijk kritiek had geleverd op haar coaches. Volgens het Internationaal Olympisch Comité is ze intussen veilig in Tokio. De 24-jarige Kristina Tsimanoeskaja heeft de nacht doorgebracht in een hotel op de luchthaven.