Het toestel van Ryanair landde uiteindelijk op eindbestemming Vilnius nadat het eerst noodgedwongen moest landen in Wit-Rusland.
Volledig scherm
Het toestel van Ryanair landde uiteindelijk op eindbestemming Vilnius nadat het eerst noodgedwongen moest landen in Wit-Rusland. © EPA

Wit-Russische overheid: “Ryanair-vlucht moest landen na dreiging door Hamas”, Europa spreekt over “kaping”

De Ryanair-vlucht die zondag op de luchthaven van Minsk landde, deed dat omdat de Palestijnse beweging Hamas ermee gedreigd had een bom te laten ontploffen in het vliegtuig boven de Litouwse hoofdstad Vilnius. Dat zegt de Wit-Russische overheid. De Duitse bondskanselier Angela Merkel hecht geen geloof aan die uitleg. “We zijn getuige geweest van een gedwongen landing die de arrestatie van een opposant, Roman Protasevitsj, mogelijk gemaakt heeft. Hij moet onmiddellijk in vrijheid gesteld worden.” De Europese Unie spreekt officieel van een “kaping”.

26 reacties

 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  En de politieke gevangenen in de EU onder andere in Spanje?Dat zijn volgens de EU binnenlandse aangelegenheden dus waarom denken jullie dat jullie u moeten moeien met een land dat niet eens lid is van de EU.
 • Patrick Moorthamer

  1 jaar geleden
  Wat denk je dat die gasten hub iets aantrekken of wakker liggen van die sancties, die wonen in een gouden tempel é, en wij hebben de Russen nog eens nodig voor hun gas, laatons niet lachen.
 • Patrick Dubois

  1 jaar geleden
  Dan gaan ze dat nog omzeilen door via Rusland als overstap te gebruiken.
 • frans vereken

  1 jaar geleden
  Loekasjenko zal snel vervangen worden.
 • Raoul Hoylaerts

  1 jaar geleden
  tja,in sommige landen mag je niet zeggen wat je wil.maar dat mag je hier ook niet.