Wit-Rusland weigert gevulde vrachtwagen én persoonlijk gebracht voedsel door parlementslid voor migranten

Een Poolse vrachtwagen gevuld met dekens, tenten en generatoren is tegengehouden aan de grensovergang met Wit-Rusland. De spullen waren bedoeld voor migranten die zich net over de grens begeven.

  1. Parlementaire commissie VS wil Steve Bannon voor de rechter brengen voor minachting van het Congres

    Parlemen­tai­re commissie VS wil Steve Bannon voor de rechter brengen voor minachting van het Congres

    De commissie van het Amerikaanse Congres die onderzoek voert naar de bestorming van het Capitool in januari, wil de vroegere raadgever van Donald Trump, Steve Bannon, voor de rechter brengen. De commissie nam unaniem een resolutie aan waarin ze Bannon beschuldigt van minachting van het Congres, omdat hij vorige week geweigerd had te getuigen. De resolutie gaat nu naar het door de Democraten gecontroleerde Huis van Afgevaardigden, dat moet beslissen of het dossier wel degelijk wordt overgemaakt aan de rechtbank.
  2. Nieuwe coronavariant opgedoken die besmettelijkste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

    Nieuwe coronavari­ant opgedoken die besmette­lijk­ste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

    In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe stam van het coronavirus opgedoken die experten op het puntje van hun stoel heeft. AY.4.2 is een afstammeling van de bekende deltavariant en zou volgens de eerste onderzoeksresultaten “de meest besmettelijke coronavirusstam” zijn “sinds het begin van de pandemie”. Wat is er aan de hand? Is de stam ook al opgedoken in ons land? En moeten we ons zorgen maken? Viroloog Marc Van Ranst geeft uitleg.