Archiefbeeld. In augustus vorig jaar trokken duizenden mensen de straat op in de Wit-Russische hoofdstad Minsk uit protest tegen de fraduleuze herverkiezing van president Aleksandr Loekasjenko.
Volledig scherm
Archiefbeeld. In augustus vorig jaar trokken duizenden mensen de straat op in de Wit-Russische hoofdstad Minsk uit protest tegen de fraduleuze herverkiezing van president Aleksandr Loekasjenko. © AP

Wit-Rusland verscherpt wetten tegen betogers en "extremisme”

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft een wet ondertekend die de straffen voor betogers die deelnemen aan protesten tegen de president verhoogt. Dat hebben de autoriteiten dinsdag bekendgemaakt. Ook de straffen voor "extremisme" worden strenger.

0 reacties

 1. Protasevitsj bejubelt Loekasjenko in interview op Wit-Russische staatstelevisie: “Pijnlijk om deze ‘bekentenissen’ te zien”
  Play

  Protase­vitsj bejubelt Loekasjen­ko in interview op Wit-Russische staatstele­vi­sie: “Pijnlijk om deze ‘bekente­nis­sen’ te zien”

  De kritische Wit-Russische journalist Roman Protasevitsj, die vorige maand werd gearresteerd nadat zijn Ryanairvlucht gedwongen moest landen in Minsk, is donderdag op de Wit-Russische staatstelevisie verschenen. In een interview erkende de dissident dat hij vorig jaar had opgeroepen tot protesten en liet zich lovend uit over president Aleksandr Loekasjenko. De oppositie gelooft dat het interview onder dwang werd afgenomen.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?