De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko.
Volledig scherm
De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. © reuters

Wit-Rusland sluit grens met Litouwen om instroom migranten te blokkeren

Wit-Rusland gaat verschillende delen van zijn grenzen sluiten om te verhinderen dat migranten die het land uitgezet zijn vanuit Litouwen het land terug binnenkomen. “Vanaf heden mag niemand de grens nog oversteken aan beide zijden, zowel in het zuiden als het westen”, zo laat de autoritaire president Aleksandr Loekasjenko donderdag weten aan het staatspersagentschap Belta. De Europese Unie verwijt Wit-Rusland dat het doelgericht migranten laat passeren richting Europese Unie.

6 reacties

 • Marcus Camps

  4 maanden geleden
  Europa kennende gaan ze er gewoon niks aan doen. Gewoon zeggen dat het niet mag ...
 • jan wuyts

  4 maanden geleden
  Hetzelfde voor Italië die de NGO schepen de vrije hand geeft in haar havens en nadien om hulp komt smeken voor relocatie.
 • Karel Mennes

  4 maanden geleden
  Als ieder voor zijn eigen deur begint te vegen en minder voor andere dan ziet de wereld er netjes uit
 • Tamsin Andersen

  4 maanden geleden
  Niks van aantrekken en de asielzoekers terug over de grens zetten. Een dictator moet aangepakt worden op dezelfde manier waarmee hij brave democratieën aanpakt. Hij rekent erop dat wij dat niet durven.
 • Pierre Van den Wijngaert

  4 maanden geleden
  Wat is het standpunt t.o.v. De instroom uit andere landen?
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. LIVE. WHO: “Vaccin lijkt te beschermen tegen ernstige gevolgen omikron” - Eerste besmetting met omikron vastgesteld in VS
  Play
  164

  LIVE. WHO: “Vaccin lijkt te beschermen tegen ernstige gevolgen omikron” - Eerste besmetting met omikron vastge­steld in VS

  De wereld maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al twee keer in ons land al werd aangetroffen. De variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Intussen blijft ook de situatie in de Belgische ziekenhuizen zorgelijk. Gisteren werd beslist dat alle ziekenhuizen de uitstelbare zorg met twee weken moeten uitstellen. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.