Volledig scherm
© AFP

Wit-Rusland schort werking van invloedrijke nieuwssite op

De autoriteiten in Wit-Rusland hebben dinsdag voor drie maanden de werking van de invloedrijke nieuwssite tut.by opgeschort, en dat vanaf 1 oktober. Die site besteedt veel aandacht aan de protesten tegen president Aleksandr Loekasjenko. Oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja, momenteel in ballingschap in Litouwen, hekelt de maatregel als een inbreuk op "het recht op de waarheid".

 1. Europese Unie "uiterst bezorgd" over dreigende executie VUB-professor Djalali

  Europese Unie "uiterst bezorgd" over dreigende executie VUB-professor Djalali

  De Europese Unie is "uiterst bezorgd" over het bericht dat Iran aanstalten zou maken om de Zweeds-Iraanse VUB-professor Ahmadreza Djalali terecht te stellen. De EU probeert van de Iraanse autoriteiten meer te weten te komen over de toestand van Djalali, laat hoge vertegenwoordiger Josep Borrell donderdag weten. Europees Parlementsvoorzitter David Sassoli roept Teheran op om Djalali's vonnis kwijt te schelden.
 2. Tienduizenden karkassen van nertsen in Deense massagraven stijgen weer naar oppervlakte, buren ongerust over vervuiling

  Tienduizen­den karkassen van nertsen in Deense massagra­ven stijgen weer naar oppervlak­te, buren ongerust over vervuiling

  Denemarken heeft zich in alle haast van zijn nertsen ontdaan in de strijd tegen Covid-19, maar zelfs dood en begraven doen ze nog van zich spreken: in een massagraf in het westen van het land stijgen tienduizenden kadavers van de dieren naar de oppervlakte door de gassen die bij de ontbinding vrijkomen. Buurtbewoners maken zich grote zorgen over vervuiling van het grondwater.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen