Svetlana Tichanovskaja was eind mei op bezoek in Nederland.
Volledig scherm
Svetlana Tichanovskaja was eind mei op bezoek in Nederland. © ANP

Wit-Rusland "niet meer op zoek" naar oppositieleider Tichanovskaja

Het regime van Wit-Rusland is "niet meer op zoek" naar oppositieleider Svetlana Tichanovskaja, die uit vrees voor vervolging naar het buitenland vluchtte. De autoriteiten schrapten haar van de lijst van meest gezochte personen, melden media die zich baseren op het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken.

1 reactie

 • Paul Kuijer

  1 jaar geleden
  Zodra ze terug is wordt de lijst geupdate.
 1. Koppel kleurt waterval helderblauw voor gender reveal party en krijgt kritiek: “Gefeliciteerd, jullie worden ouders van een ecologische misdaad”
  Play

  Koppel kleurt waterval helder­blauw voor gender reveal party en krijgt kritiek: “Gefelici­teerd, jullie worden ouders van een ecologi­sche misdaad”

  Een gender reveal party zorgt voor commotie in Brazilië. Een koppel wil het geslacht op een originele manier onthullen aan hun familie en vrienden. Op bovenstaande beelden is te zien hoe een waterval helderblauw kleurt. Ze krijgen een jongetje. Maar de inwoners van de nabijgelegen stad Tangará da Serra zijn niet zo blij met de gebeurtenis. Ze vrezen dat het water nu vervuild is. Op sociale media kwam er ook heel wat kritiek. Iemand reageerde: “Gefeliciteerd, jullie worden ouders van een prachtige ecologische misdaad.”
 2. Netwerk van honderden nepaccounts en valse nieuwssites probeert Russische propaganda te verspreiden in Europa
  2

  Netwerk van honderden nepac­counts en valse nieuwssi­tes probeert Russische propaganda te versprei­den in Europa

  Een wijdvertakt Russisch propagandanetwerk probeerde via honderden nepaccounts op sociale media en tientallen nepnieuwswebsites de visie van het Kremlin over Oekraïne te verspreiden, onthulde Meta dinsdag. Het bedrijf, dat eigenaar is van Facebook en Instagram, zei dat het de operatie heeft geïdentificeerd en uitgeschakeld voordat het een groot publiek kon bereiken. Niettemin zei Facebook dat het de grootste en meest complexe Russische propaganda-inspanning was die het heeft gevonden sinds het begin van de invasie.