ANP
Volledig scherm
© ANP

Winterstorm verlamt oosten van de VS

Het oosten van de Verenigde Staten wordt geteisterd door een zware sneeuwstorm. De sneeuwcorridor reikt van South Carolina in het zuiden tot Pennsylvania. Dat deelde de nationale weerdienst mee. Op vele plaatsen werd deze ochtend lokale tijd 15 tot 30 centimeter sneeuw verwacht.

 1. Valérie Pécresse is de presidentskandidaat van Les Républicains

  Valérie Pécresse is de presidents­kan­di­daat van Les Républi­cains

  De Franse Republikeinen hebben besloten dat Valérie Pécresse (54) hun partij gaat vertegenwoordigen bij de presidentsverkiezingen van volgend jaar in april. Ze is als winnaar uit de voorverkiezingen gekomen, zo meldt de partij Les Républicains (LR) zaterdag. De bestuurder van regio Île-de-France, waar Parijs onder valt, is de eerste vrouwelijke kandidaat van Les Républicains. Ze neemt het in april op tegen onder anderen Emmanuel Macron, de huidige president.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 3. LIVE. Coronaprotest in Brussel vandaag: “Politie zowel in uniform als in burger aanwezig”

  LIVE. Coronapro­test in Brussel vandaag: “Politie zowel in uniform als in burger aanwezig”

  Het Overlegcomité heeft strengere regels opgelegd voor het onderwijs en de vrije tijd. Wereldwijd maakt men zich zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika, en bij negen mensen in ons land werd aangetroffen. De nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant, maar een nieuwe studie stelt dat vaccins wellicht ook beschermen tegen omikron. Ondertussen kleurt bijna heel Europa (donker)rood op de coronakaart. Buitenlandse Zaken heeft haar reisadviezen andermaal aangescherpt.