Vladimir Poetin en het reuzenrad dat hij dit weekend heeft ingehuldigd voor de 875ste verjaardag van Moskou
Volledig scherm
PREMIUM
Vladimir Poetin en het reuzenrad dat hij dit weekend heeft ingehuldigd voor de 875ste verjaardag van Moskou © Stad Moskou/EPA

Wint Oekraïne de oorlog? Of is er een tegenzet van Poetin op komst? De analyse van onze expert

“Als het Oekraïense leger zo blijft vorderen, dan staat het binnenkort in Moskou.” Ze is groot, de euforie over het tegenoffensief. Dat is ook waarlijk fenomenaal. Maar schrijf Poetin nog niet af. Want die legt nu misschien de fundamenten om Oekraïne écht te ontwrichten — zonder wapens, als de oorlog is gestopt.

67 reacties

 • JOANNES HOSTE

  5 maanden geleden
  @Patrick Vandeputte, de tijd van de aanvalsluchtmacht is voorbij. Raketten halen die te gemakkelijk en te snel uit de lucht. De Russen verloren al massaal vliegende aanvalstoestellen. Enkel drones zijn nog geschikt op het oorlogsveld. Kosten veel minder, veroorzaken geen eigen slachtoffers en zijn sluipmoordenaars. Vooral de kleinere korte afstandsdrones en die kunnen door iedereen bediend worden. En Putin had aan de Poolse grens moeten staan voor het westen kon reageren, om te kunnen winnen.
 • Johan Aerts

  5 maanden geleden
  Als hier even word nagedacht dan is het in de korste keren afgelopen met deze beunhazen.
 • rino maes

  5 maanden geleden
  Ze zijn goed bezig maar moeten nu de tegenzet van Poetin afwachten het is zo een beetje schaken maar hoop dat ze die russen daar een lesje kunnen leren. Heb beelden gezien van vluchtende russen die met hun tank tegen een boom knalden uit paniek dus het gaat wel de goede weg op.
 • Linda MOENS

  5 maanden geleden
  Effekens een rustpauze inbouwen en de gemoederen wat bedaren en laten uitschijnen dat zogezegd de Russen het hazepad kiezen. Poetin zal zijn strategie nu op punt stellen... en gegarandeerd hij zal uitpakken met een tot nu een ongeziene invasie !
 • philippe beauduin

  5 maanden geleden
  U schrijft: "Poetin lijkt greep te verliezen op staatstelevisie". Niets is minder waar vrees ik. Hij is het pad aan het effenen voor zichzelf. Het zijn de raadgevers, en niet Poetin, die beschuldigd worden van hun voorliegen aan Poetin. De zondebokken zijn gevonden. Het einde van de oorlog is nabij. De staatstelevisie predikt vredesgesprekken en een vreedzame terugtrekking. Voor de vorm wordt ook een algemene mobilisatie als mogelijkheid geopperd. Geen Rus die dat wil.
 1. Russische lokale politici eisen ontslag van Poetin: “Speciale militaire operatie in Oekraïne is schadelijk voor veiligheid van Rusland en haar burgers”
  Buitenland

  Russische lokale politici eisen ontslag van Poetin: “Speciale militaire operatie in Oekraïne is schadelijk voor veiligheid van Rusland en haar burgers”

  Vladimir Poetin krijgt de wind van voren van lokale politici. Afgevaardigden van onder andere het district Lomonosovsky in de hoofdstad Moskou eisen het ontslag van de Russische leider. “Er waren goede hervormingen in uw eerste termijn en deels ook in het tweede, maar daarna ging alles op de een of andere manier mis”, klinkt het in een motie.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.