REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Winstgevendheid BP sterk omhoog door gestegen olieprijzen

De winstgevendheid van het grote Britse olie- en gasconcern BP is in het derde kwartaal sterk toegenomen dankzij de hoge energieprijzen. Het bedrijf kondigde aan nog eens voor 1,25 miljard dollar, omgerekend bijna 1,1 miljard euro, aan eigen aandelen in te gaan kopen.

8 reacties

 • Ali Ben Aliluli

  3 maanden geleden
  Moet verplicht worden dat geld af te staan na alle schade die ze aan het milieu aanrichten en aan het klimaat door sinds de jaren zeventig te verzwijgen hoe vervuilend fossiele brandstoffen wel niet zijn.
 • Freddie Lamers

  3 maanden geleden
  Vaccinfabrikanten, stroomleveranciers, olieproducenten...de grote winnaars van de gemaakte Coronacrisis. De grote verliezer is de gewone man.
 • André lernout

  3 maanden geleden
  "Belgium" Petrol BP maakt winsten op onze kap met een smoes over de stijgende olieprijzen, lijkenpikkers!
 • Caroline Bonte

  3 maanden geleden
  Reijnders maar die multinationals en regeringen die er wel bij varen,de middenklasse draait voor alles op,dit kan toch niet blijven duren
 • Inge Bosman

  3 maanden geleden
  Overal ter wereld is er plots een schaarste aan van alles en nog wat. Raar toch allemaal, plots is onze aarde leeggezogen of wat? Yeh read, gewoonweg kunstmatige manipulatie van de markt om de prijzen nog kunstmatiger de hoogte in de jagen en dit onder invloed van zowel de aandeelhouders als politici, want het zijn deze die zich in de huidige omstandigheden rijk rekenen. En wie betaald de eindafrekening, inderdaad, u en ik, de consument, de citroenen op de aarde. De pandemie moet betaald worden.