AP
Volledig scherm
© AP

Winst voor Zwitserse anti-immigratiepartij bij verkiezingen

ZwitserlandDe rechts-populistische Volkspartij (SVP/UDC) heeft bij de parlementsverkiezingen in Zwitserland een spectaculaire winst geboekt. De partij is bekend voor zijn anti-migratie- en anti-Europese standpunten. De Volkspartij is met bijna een derde van alle zetels in het parlement, de grootste in de Zwitserse Confederatie, zo blijkt uit de definitieve resultaten.

 1. Uitgelegd in twee minuten: wat ligt er aan basis van het conflict in Israël?
  Play

  Uitgelegd in twee minuten: wat ligt er aan basis van het conflict in Israël?

  Het conflict tussen Joden en Palestijnen in Israël is de voorbije dagen gevaarlijk geëscaleerd. Zo kwamen twee Israëlische vrouwen om door raketaanvallen vanuit de Gazastrook. Het Israëlische leger heeft als vergelding zeker 140 keer doelen in de Gazastrook aangevallen, waarbij 26 doden vielen. Waarom flakkert het geweld opnieuw op? Waar draait de kern van het conflict eigenlijk om? En zijn we op weg naar een nieuwe ‘intifada’, een Palestijnse volksopstand? VTM NIEUWS-reporter Robin Ramaekers legt de situatie uit in twee minuten.
 2. Jonge Britse (20) voor ogen van dochtertje vermoord door inbrekers, Griekenland looft megabedrag uit
  1

  Jonge Britse (20) voor ogen van dochtertje vermoord door inbrekers, Grieken­land looft megabedrag uit

  In Griekenland is met afschuw gereageerd op de gewelddadige dood van een jonge, Britse moeder. De 20-jarige Caroline Crouch werd voor de ogen van haar dochtertje gewurgd door zeker drie overvallers die haar gezin in het holst van de nacht uit bed lichtten. De Griekse regering looft een recordbedrag van 300.000 euro uit voor de gouden tip die naar de criminelen leidt. “Zoveel wreedheid komen we zelden tegen in Griekenland”, zei de Griekse minister voor Burgerbescherming.
 1. Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan
  Play

  Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan

 2. Elektrische fiets schiet in brand in lift
  Play

  Elektri­sche fiets schiet in brand in lift