BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Wilmès brengt eerbetoon aan vermoorde Belgische para's in Rwanda

Minister van Buitenlanse Zaken Sophie Wilmès heeft woensdag Kamp Kigali in Rwanda bezocht, waar in 1994 tien Belgische VN-blauwhelmen werden vermoord. Wilmès is de vijfde Belgische minister die de plaats van onheil bezoekt. Ze bracht er een eerbetoon aan de slachtoffers.

3 reacties

 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Ja maar dat had voorkomen kunnen worden niet de schuld van de Belgische militairen maar van politiek geklungel en gebrek aan moed en verstand.
 • robert denonne

  1 jaar geleden
  ik heb heel veel respekt voor die mensen ben zelf 3bn para geweest en ik weet wat het is
 • Patrick Denolf

  1 jaar geleden
  Vijgen na pasen. Toen er in de weken net voor de genocide duidelijke signalen waren dat er iets op til was weigerden de VN versterking en zwaardere wapens te sturen met ondermeer dit als gevolg. Volledig verkeerde inschatting van de situatie door de verantwoordelijken, zowel politiek als militair. Hopelijk werden de families achteraf degelijk vergoed. Het zou er nog maar aan mankeren.
 1. Russische 'Zwarte Makelaar' die gezin met kinderen liet uitmoorden vrij nadat hij 6 maanden voor Wagner vocht in Oekraïne: nabestaanden woest

  Russische 'Zwarte Makelaar' die gezin met kinderen liet uitmoorden vrij nadat hij 6 maanden voor Wagner vocht in Oekraïne: nabestaan­den woest

  Er is ophef in Rusland over de vrijlating van een aantal gevangenen die zich aansloten bij de Wagnergroep, zes maanden gingen vechten in Oekraïne en overleefden. Onder hen de beruchte ‘Zwarte Makelaar’ uit Sint-Petersburg, die onder meer een gezin met twee jonge kinderen liet uitmoorden. Alexander Tyutin (66) reisde intussen naar Turkije, waar hij een nieuw leven begon met zijn vrouw. Tot grote woede van de nabestaanden van zijn slachtoffers.