Guy Verhofstadt wordt mogelijk de voorzitter van de conferentie over de toekomst van Europa.
Volledig scherm
Guy Verhofstadt wordt mogelijk de voorzitter van de conferentie over de toekomst van Europa. © REUTERS

Willen Europese christendemocraten troostprijs voor Verhofstadt saboteren?

Bij de Europese Volkspartij (EVP) is er weerstand tegen het idee om ex-premier Guy Verhofstadt (Open Vld) de voorzitter te laten worden van de conferentie over de toekomst van Europa. Dat schrijft De Standaard. Op de achtergrond speelt de sluimerende ergernis tussen christendemocraten en liberalen over de verdeling van de Europese topjobs dit voorjaar.

8 reacties

 • Patrick morel

  4 jaar geleden
  Onder de paarsgroene regering Verhofstadt was er hoogconjnoctuur en toch stegen de schulden, onze energie werd verkocht aan de Fransen en werden alle overheidsgebouwen verkocht om die terug te huren, wat op termijn veel meer kost, de factuur was voor de volgende generatie. Die man kan het toch niet.
 • Toon Schouteden

  4 jaar geleden
  Laat zeker géén liberaal de toekomst van Europa bepalen: die zijn enkel uit op méér, méér,méér winst. Ze halen volk binnen en verwerken dat tot geldbezorgers. Op de lange termijn is Europa niet meer van de Europeanen en de overbevolking zal hier voor tig problemen zorgen: files, luchtverontreiniging, overstromingen, tekorten aan stroom en drinkwater en dergelijke meer.
 • Roland Peeters

  4 jaar geleden
  De voorzitter van de conferentie voor de toekomst van Europa?Europa gaat dood,dat is toch logisch
 • Roger Deprez

  4 jaar geleden
  En het zal weer een machtsstrijd worden zoals het altijd is geweest, politiek gaat niet over mensen maar om partijmacht en eigen belangen om zo veel mogelijk geld te scheppen en dat noemt men democratie.
 • Jeff Smulders

  4 jaar geleden
  Deze man was niet in staat BHV te regelen en nu willen ze hem deze functie geven in een EU dat de Europeanen opgelegd is. Deze man is grote voorstander om Europa verder te globaliseren hij is een gevaar voor Europa en de normen en waarden maar vooral de cultuur van de Europeanen, bespaar ons deze man.