Een man demonstreert voor de rechtbank in Londen tegen de uitlevering van Julian Assange.
Volledig scherm
Een man demonstreert voor de rechtbank in Londen tegen de uitlevering van Julian Assange. © REUTERS

WikiLeaks-oprichter Assange vandaag opnieuw voor de rechter in hoger beroep over uitlevering aan VS

De oprichter van WikiLeaks, de Australiër Julian Assange, staat vandaag en morgen in Londen weer voor de rechter over de vraag of hij aan de VS wordt uitgeleverd. In januari wees de Britse rechter het uitleveringsverzoek af omdat Assange zelfmoordneigingen zou hebben. De advocaten van de VS hebben beroep aangetekend en stellen dat de 50-jarige Australiër fysiek en mentaal uitstekend in staat is terecht te staan in de VS.

 1. Belgische Kamerleden vragen Britse regering om Julian Assange vrij te laten

  Belgische Kamerleden vragen Britse regering om Julian Assange vrij te laten

  In een brief aan Downing Street 10, de ambtswoning van de Britse eerste minister Boris Johnson, vragen vier Belgische Kamerleden en enkele organisaties om de uitleveringsprocedure tegen WikiLeaks-oprichter Julian Assange stop te zetten en hem vrij te laten. De regering in Londen, argumenteren ze, is nu eenmaal gebonden door het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Twee van de Kamerleden, Samuel Cogolati (Ecolo) en Malik Ben Achour (PS), zitten op de banken van de meerderheidspartijen.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.