RV
Volledig scherm
© RV

“Wij willen dat iedereen deze beelden ziet”: toestand in zwaarst getroffen ziekenhuis Bergamo is catastrofaal

“Bergamo is de oorlog aan het verliezen.” Zo begint een pakkende reportage van Sky News in het zwaarst getroffen ziekenhuis van de stad. Op elke plek waar de camera filmt, liggen patiënten te vechten voor hun leven. De beelden grijpen naar de keel, maar de lokale dokters en verplegers willen net dat u deze grimmige taferelen ziet. “Stel jullie regering de vraag of ze wel genoeg onderneemt tegen het coronavirus. Wij wisten niet wat op ons afkwam. Dat excuus kunnen jullie niet meer gebruiken”, klinkt het luid en duidelijk.Van een afgebakende dienst intensieve zorgen is al lang geen sprake meer. Nieuwe patiënten die binnengebracht worden, belanden meteen op de gang. De beademingsmachines doen hun werk, maar het blijft happen naar lucht. De plastic bubbels die u over de hoofden van sommige patiënten ziet, dienen om de druk op de longen te verlichten. Dat het zo snel uit de hand zou lopen, had niemand verwacht.

18 reacties

 • Paul Boutsen

  2 jaar geleden
  Daar zitten de echte helden! Geef hen voor een paar jaar de wedde's van de EU politici, die nu toch niets meer te doen hebben, want elk land neemt nu op zichzelf de nodige maatregelen zonder enige sturing van de club van nationaal uitgespuwde politici.
 • Ria Van de Waardt

  2 jaar geleden
  Wat een afschuwelijke situatie. En niemand weet wanneer dit stopt. Ik kan alleen maar zeggen laten we met ons allen de instructies opvolgen, afstand houden, zoveel mogelijk binnen blijven, handen wassen, waar mogelijk elkaar helpen, en als iedereen hier zich aan gaat houden, moet het toch in te dammen zijn. Er zullen altijd mensen zijn die het advies niet opvolgen, en daardoor de besmetting doorgeven aan de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Gebruik je gezonde verstand!! Sterkte!!
 • Gunter Verleyen

  2 jaar geleden
  Kan de medische dienst van het leger daar niet meehelpen? In Zwitserland heeft men in Tessino waar het ziekenhuis vol ligt een compleet mobiel militair hospitaal naast dat van het ziekenhuis neergezet, één bataljon vangt daar 200 patiënten op en er staan nog zo'n 3 bataljons klaar om ook te ontplooien indien nodig.
 • AUGUSTIN GHIJSELS

  2 jaar geleden
  En de zichzelf de hemel in prijzende Europese Unie van Ursula en Charles blijft rustig koffie slurpen in hun comfortabele zetels.Met het drukken van hopen geld red je nog altijd geen levens.
 • monique dewaele

  2 jaar geleden
  las gisteren dat er al minstens 3 varianten van dit virus zijn - blijkbaar is de variant in ons land anders dan die van italië - dat belooft als dat virus gaat muteren - we zijn nog ver van het einde van het probleem en indien ze dit lezen -aan alle dokters en verplegend personeel mijn grootste respect en bedankt voor jullie onzit
 1. Verwoestend noodweer in Zuid-Europa: wind blaast gondel van reuzenrad in Toscane, al 6 doden op Corsica
  Play

  Verwoes­tend noodweer in Zuid-Europa: wind blaast gondel van reuzenrad in Toscane, al 6 doden op Corsica

  Op het Franse eiland Corsica en in Italië heeft het noodweer verschillende mensenlevens geëist. In de Italiaanse regio Toscane zijn twee mensen omgekomen bij noodweer. Er vielen ook verschillende gewonden. Er werden windsnelheden van meer dan 100 kilometer per uur en zware regenval vastgesteld. Onder meer een reuzenrad begon te spinnen en verloor een gondel door de forse wind. In Corsica vielen ondertussen al zes doden en werden alle campings in het zuiden van het eiland ontruimd.
 2. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.