Voorstanders van legalisering komen op straat in Mexico City, tijdens een mars in mei 2018. Het lijkt erop dat ze hun slag binnenhalen.
Volledig scherm
Voorstanders van legalisering komen op straat in Mexico City, tijdens een mars in mei 2018. Het lijkt erop dat ze hun slag binnenhalen. © REUTERS

Wietverbod verdwijnt in steeds meer landen: ook Mexico legaliseert cannabis

DrugsNa Uruguay en Canada gaat nu ook Mexico cannabis legaliseren. Volgens de hoogste rechtbank in het land is het verbod op recreatief gebruik ongrondwettelijk. De politiek moet de wietconsumptie reguleren. Er ligt een wetsvoorstel klaar dat recreatief gebruik toelaat. Steeds meer landen herzien hun houding tegenover cannabis.

13 reacties

 • JEROEN VAN NUFFEL

  2 jaar geleden
  Maak het gewoon legaal, je zal de straatcriminaliteit wel zien dalen. Zeker in steden zoals Brussel & Antwerpen. Als het legaal gemaakt is heeft de overheid er nog iets of wat “controle” over. En iedereen die bang heeft voor de kinderen, maak het dan 21+ ipv 18+ zoals in vele landen. Dan kan Belgie nog altijd het “buitenbeentje” blijven zoals da we het gewoon zijn.
 • oswald billiet

  2 jaar geleden
  Eerst moet er in dit land een comité van experten gevormd worden en dan moet een commissie naar het buitenland worden gestuurd om te zien wie ginder gebruikt Dan wordt ook het advies gevraagd van de anti-tabakslobby en zo geraakt het voorstel binnen enkele jaren in het parlement. Haast en spoed is voor de dealer zelden goed.
 • ROBERT GERTS

  2 jaar geleden
  Groot gelijk. Iin de regeringen van elk land zijncer veel meer fie hun neus eens gaan poederren.......
 • Jan Verstrepen

  2 jaar geleden
  Is dan uit de misdaad, maar het blijft een smeerlapperij een echte smeerlapperij dat goedje.
 • geert vingerhoets

  2 jaar geleden
  wie heeft er baat bij dat het niet gelegaliseerd word in dit land en hoeveel geld hebben ze er voor over de farmaceutische industrie of drugbendes ?
 1. LIVE. Vaccin AstraZeneca kan gebruikt worden bij iedereen vanaf 18 jaar - Hoge Gezondheidsraad geen voorstander van éénprikstrategie
  92

  LIVE. Vaccin AstraZene­ca kan gebruikt worden bij iedereen vanaf 18 jaar - Hoge Gezond­heids­raad geen voorstan­der van éénprik­stra­te­gie

  In Vlaanderen schakelt de vaccinatiecampagne tegen het nieuwe coronavirus deze week een versnelling hoger. Er zullen zo’n 129.489 spuitjes met een vaccin tegen Covid-19 worden toegediend. Ter vergelijking: vorige week werden er 78.422 coronavaccins gezet in Vlaanderen. Ondertussen klinkt de roep om een éénprikstrategie steeds feller. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"