Voorstanders van legalisering komen op straat in Mexico City, tijdens een mars in mei 2018. Het lijkt erop dat ze hun slag binnenhalen.
Volledig scherm
Voorstanders van legalisering komen op straat in Mexico City, tijdens een mars in mei 2018. Het lijkt erop dat ze hun slag binnenhalen. © REUTERS

Wietverbod verdwijnt in steeds meer landen: ook Mexico legaliseert cannabis

DrugsNa Uruguay en Canada gaat nu ook Mexico cannabis legaliseren. Volgens de hoogste rechtbank in het land is het verbod op recreatief gebruik ongrondwettelijk. De politiek moet de wietconsumptie reguleren. Er ligt een wetsvoorstel klaar dat recreatief gebruik toelaat. Steeds meer landen herzien hun houding tegenover cannabis.

13 reacties

 • JEROEN VAN NUFFEL

  4 jaar geleden
  Maak het gewoon legaal, je zal de straatcriminaliteit wel zien dalen. Zeker in steden zoals Brussel & Antwerpen. Als het legaal gemaakt is heeft de overheid er nog iets of wat “controle” over. En iedereen die bang heeft voor de kinderen, maak het dan 21+ ipv 18+ zoals in vele landen. Dan kan Belgie nog altijd het “buitenbeentje” blijven zoals da we het gewoon zijn.
 • oswald billiet

  4 jaar geleden
  Eerst moet er in dit land een comité van experten gevormd worden en dan moet een commissie naar het buitenland worden gestuurd om te zien wie ginder gebruikt Dan wordt ook het advies gevraagd van de anti-tabakslobby en zo geraakt het voorstel binnen enkele jaren in het parlement. Haast en spoed is voor de dealer zelden goed.
 • ROBERT GERTS

  4 jaar geleden
  Groot gelijk. Iin de regeringen van elk land zijncer veel meer fie hun neus eens gaan poederren.......
 • Jan Verstrepen

  4 jaar geleden
  Is dan uit de misdaad, maar het blijft een smeerlapperij een echte smeerlapperij dat goedje.
 • geert vingerhoets

  4 jaar geleden
  wie heeft er baat bij dat het niet gelegaliseerd word in dit land en hoeveel geld hebben ze er voor over de farmaceutische industrie of drugbendes ?
 1. Komt er een muur rond Europa? EU-top zit samen over grenshekken
  PREMIUM
  100

  Komt er een muur rond Europa? EU-top zit samen over grenshek­ken

  Komen er grenshekken rond de Europese Unie? Dertien lidstaten zijn voorstander. De knoop wordt vandaag doorgehakt op de Europese Raad. Het voorstel doet denken aan de muur die president Trump wou bouwen tussen Amerika en Mexico. Komen de hekken er echt? En waar? Is dat realistisch? En wat is het standpunt van ons land? “Een aantal jaar geleden was dit nog ondenkbaar, maar de toon tegen asielzoekers wordt steeds harder”, zegt professor Europese politiek Hendrik Vos.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.