Voorstanders van legalisering komen op straat in Mexico City, tijdens een mars in mei 2018. Het lijkt erop dat ze hun slag binnenhalen.
Volledig scherm
Voorstanders van legalisering komen op straat in Mexico City, tijdens een mars in mei 2018. Het lijkt erop dat ze hun slag binnenhalen. © REUTERS

Wietverbod verdwijnt in steeds meer landen: ook Mexico legaliseert cannabis

DrugsNa Uruguay en Canada gaat nu ook Mexico cannabis legaliseren. Volgens de hoogste rechtbank in het land is het verbod op recreatief gebruik ongrondwettelijk. De politiek moet de wietconsumptie reguleren. Er ligt een wetsvoorstel klaar dat recreatief gebruik toelaat. Steeds meer landen herzien hun houding tegenover cannabis.

13 reacties

 • JEROEN VAN NUFFEL

  3 jaar geleden
  Maak het gewoon legaal, je zal de straatcriminaliteit wel zien dalen. Zeker in steden zoals Brussel & Antwerpen. Als het legaal gemaakt is heeft de overheid er nog iets of wat “controle” over. En iedereen die bang heeft voor de kinderen, maak het dan 21+ ipv 18+ zoals in vele landen. Dan kan Belgie nog altijd het “buitenbeentje” blijven zoals da we het gewoon zijn.
 • oswald billiet

  3 jaar geleden
  Eerst moet er in dit land een comité van experten gevormd worden en dan moet een commissie naar het buitenland worden gestuurd om te zien wie ginder gebruikt Dan wordt ook het advies gevraagd van de anti-tabakslobby en zo geraakt het voorstel binnen enkele jaren in het parlement. Haast en spoed is voor de dealer zelden goed.
 • ROBERT GERTS

  3 jaar geleden
  Groot gelijk. Iin de regeringen van elk land zijncer veel meer fie hun neus eens gaan poederren.......
 • Jan Verstrepen

  3 jaar geleden
  Is dan uit de misdaad, maar het blijft een smeerlapperij een echte smeerlapperij dat goedje.
 • geert vingerhoets

  3 jaar geleden
  wie heeft er baat bij dat het niet gelegaliseerd word in dit land en hoeveel geld hebben ze er voor over de farmaceutische industrie of drugbendes ?
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. LIVE. UZ Gent vermindert aantal bedden op intensieve zorg tijdens kerstvakantie - Molenberghs: “Voor het eerst in twee maanden duidelijke daling van cijfers”

  LIVE. UZ Gent vermindert aantal bedden op intensieve zorg tijdens kerstvakan­tie - Molen­berghs: “Voor het eerst in twee maanden duidelijke daling van cijfers”

  Wereldwijd maakt men zich zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en volgens viroloog Marc van Ranst ook bij achttien personen ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Toch is er hoop: een studie stelt dat vaccins wellicht ook beschermen tegen omikron. De laatste ontwikkelingen lees je hier in onze liveblog.