REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Wiet bestellen via Uber Eats? In Canada kan het

Vanaf vandaag geeft taxi- en maaltijdbezorgingsbedrijf Uber zijn Canadese klanten de mogelijkheid om wiet te bestellen en vervolgens in de winkel op te halen. Het was in Canada al mogelijk om sterkedrank te laten bezorgen, net als in Nederland. Maar nu dus ook cannabis. Uber gelooft zo de illegale markt te bestrijden.

 1. Witte Huis: “Rusland kan elk moment aanval op Oekraïne starten”
  Play
  71

  Witte Huis: “Rusland kan elk moment aanval op Oekraïne starten”

  Ondanks de inspanningen om tot een diplomatieke oplossing te komen, blijft de situatie in Oekraïne “extreem gevaarlijk”. Een Russische invasie kan “elk moment” plaatsvinden. Dat verklaarde de woordvoerster van het Witte Huis, Jen Psaki, dinsdag. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zal afreizen naar Kiev, Berlijn en Genève vanwege de aanhoudende spanningen rond Oekraïne. In Genève ontmoet Blinken zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov.
 2. Franse toerist (36) die dronebeelden maakte in Iraanse woestijn, verschijnt morgen na 20 maanden cel voor rechter en riskeert doodstraf
  Play

  Franse toerist (36) die dronebeel­den maakte in Iraanse woestijn, verschijnt morgen na 20 maanden cel voor rechter en riskeert doodstraf

  Een Franse toerist die al sinds mei vorig jaar in een Iraanse cel zit, moet donderdag voor de Revolutionaire Rechtbank van het land verschijnen op verdenking van spionage en anti-Iraanse propaganda. Dat deelde zijn advocaat vandaag mee. Benjamin Brière (36) had in een Iraans natuurgebied beelden gemaakt met een drone en zich op sociale media uitgesproken tegen de verplichting voor vrouwen om een hijab te dragen.