De Russische president Vladimir Poetin en zijn dochters Katerina en Maria.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin en zijn dochters Katerina en Maria. © AP

Wie zijn Poetins dochters die nu ook sancties van de VS opgelegd krijgen?

De Russische president Vladimir Poetin schermt zijn privéleven strikt af. Het is niet eens bekend hoeveel kinderen hij precies verwekt heeft. Officieel heeft hij met zijn eerste vrouw Ljoedmila Sjkrebneva twee dochters: Maria Vorontsova en Katerina Tikhonova. De Amerikanen viseren nu ook hen met hun sancties tegen de Russische oorlog in Oekraïne. Wat weten we nog meer over Poetins dochters Maria en Katerina?

 1. Petitie om Poetins minnares uit Zwitserse luxechalet te zetten en te laten terugkeren naar Rusland

  Petitie om Poetins minnares uit Zwitserse luxechalet te zetten en te laten terugkeren naar Rusland

  De Russische president Vladimir Poetin zou al jarenlang een geheime relatie hebben met Alina Kabajeva (38), een voormalige topturnster. De twee zouden ook kinderen hebben. Poetin zou zijn minnares en hun kroost voor het begin van de Russische oorlog in Oekraïne in veiligheid hebben gebracht naar een zwaar beveiligde chalet in Zwitserland. Een petitie roept het land nu op om Kabajeva uit te leveren en terug te sturen naar Rusland.
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 1. Beelden tonen minitornado in Zeeuwse Zierikzee: één dode, negen gewonden en veel beschadigde huizen
  Play

  Beelden tonen minitorna­do in Zeeuwse Zierikzee: één dode, negen gewonden en veel beschadig­de huizen

  Een 73-jarige vrouw uit Wassenaar in Zuid-Holland is om het leven gekomen na de minitornado in Zierikzee, een Zeeuws stadje op Schouwen-Duiveland dat ook bij Belgen geliefd is. De toeriste kreeg een dakpan op haar hoofd en overleed ter plaatse. Negen mensen raakten gewond. Buurtbewoners spreken van een “oorlogsgebied”. Minimaal honderd huurhuizen zijn beschadigd, waarvan sommige onbewoonbaar zijn.