Phoebe Plummer (21) en Anna Holland (20) gooiden tomatensoep over ‘Zonnebloemen’ van Vincent van Gogh als protest tegen fossiele brandstof.
Volledig scherm
Phoebe Plummer (21) en Anna Holland (20) gooiden tomatensoep over ‘Zonnebloemen’ van Vincent van Gogh als protest tegen fossiele brandstof. © ANP / EPA

Wie zijn de activisten die schilderij van Van Gogh bekladden met soep?

‘Zonnebloemen’, het wereldberoemde schilderij van Vincent van Gogh was vrijdag het mikpunt van een klimaatactie in de National Gallery in Londen. Twee activisten van milieugroep Just Stop Oil bekladden het kunstwerk met Heinz-tomatensoep als protestactie tegen de winning van fossiele brandstof. Just Stop Oil kennen we al van vorige acties en ook deze twee activisten zijn geen nieuwe gezichten.

  1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
    Livios

    De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

    Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.