Anne (midden, met wit hoedje) aan de zijde van haar vader Otto Frank. Amsterdam, juli 1941.
Volledig scherm
Anne (midden, met wit hoedje) aan de zijde van haar vader Otto Frank. Amsterdam, juli 1941. © The Granger Collection, New York

Wie verraadde Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog? Coldcaseteam wijst Joodse notaris aan

Wie verraadde Anne Frank? Een team van politiemensen en andere experts is nog eens door al het bewijsmateriaal gegaan en wijst een Amsterdamse notaris aan als dader.

 1. Beste vriendin Anne Frank vertelt over hun jeugd: “Sommigen zagen ons als twee-eenheid”
  PREMIUM
  FILM

  Beste vriendin Anne Frank vertelt over hun jeugd: “Sommigen zagen ons als twee-een­heid”

  Ze was de beste vriendin van Anne Frank, met wie ze grote overeenkomsten had. Het voornaamste verschil: Hannah Goslar (92) overleefde de oorlog wel. Nu er deze week een film over hen uitkomt, vertelt ze over hun jeugd. “We deden heel normale dingen. Touwtjespringen, over jongens praten. Anne en ik waren onafscheidelijk. Het blijft gek dat we bevriend waren als twee gewone meisjes en dat nu de hele wereld Anne kent.”
 2. LIVE. “Video's tonen betrokkenheid Russische troepen bij executies Boetsja”- Zelensky: “Oekraïne heeft elke maand miljarden dollars nodig”

  LIVE. “Video's tonen betrokken­heid Russische troepen bij executies Boetsja”- Zelensky: “Oekraïne heeft elke maand miljarden dollars nodig”

  ‘The New York Times’ heeft video’s bemachtigd die bewijzen dat Russische paratroepers betrokken waren bij executies in het Oekraïense Boetsja. De Russische invasie slaat elke maand een gat van zowat 5 miljard dollar (4,75 miljard euro) in de Oekraïense begroting. Dat zegt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. “Om ons staande te houden in de oorlog om vrijheid, hebben we snelle en voldoende financiële ondersteuning nodig”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
 3. “SpaceX kocht beschuldigingen over seksueel wangedrag Elon Musk af voor kwart miljoen dollar”

  “SpaceX kocht beschuldi­gin­gen over seksueel wangedrag Elon Musk af voor kwart miljoen dollar”

  Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft in 2018 een kwart miljoen dollar (236.000 euro) betaald aan een stewardess die eigenaar en multimiljardair Elon Musk beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag. Musk zou de vrouw tijdens een vlucht hebben betast en zijn penis hebben laten zien, schrijft nieuwssite ‘Insider’ op basis van documenten en gesprekken met indirect betrokkenen. Hij zou de vrouw ook een paard hebben beloofd in ruil voor een erotische massage.