Anne (midden, met wit hoedje) aan de zijde van haar vader Otto Frank. Amsterdam, juli 1941.
Volledig scherm
PREMIUM
Anne (midden, met wit hoedje) aan de zijde van haar vader Otto Frank. Amsterdam, juli 1941. © The Granger Collection, New York

Wie verraadde Anne Frank? Cold case-team van gepensioneerde FBI-agent vindt na 5 jaar speurwerk het antwoord

Wie heeft Anne Frank en de zeven andere bewoners van het Achterhuis verraden? Bijna tachtig jaar nadat het Joodse meisje stierf in een concentratiekamp, is er een antwoord op die vraag. Een cold case-team onder leiding van een gepensioneerde FBI-agent boog er zich liefst vijf jaar over. Opmerkelijk: Otto Frank, de vader van Anne, wist meer dan waarschijnlijk wie de nazi’s getipt had. Maar hij deed er na de oorlog alles aan om de naam geheim te houden, omdat de verrader zelf Joods was.

5 reacties

 • Jozef Beunen

  2 maanden geleden
  @Pierre Vaneylen: absoluut niets. Ik weet niet of u mee bent maar dit is in Nederland gebeurd he, niet in België. Daar heeft dus geen enkele Belgische ambtenaar tijd in gestoken. Hopelijk slaapt u nu beter?
 • wim rooyakkers

  4 maanden geleden
  Het zou voor 85% zeker zijn dat ze verraden zou zijn.dus niet zeker zonder bewijs.
 • Pierre Vaneylen

  4 maanden geleden
  Et alors. Wat heeft ons dat kost aan ambtenaren om dat te weten?
 • Stefanie van Dijk

  4 maanden geleden
  Maar, wat zou u zelf doen als u en uw geliefden in gevaar zijn ... daarbij gaat het om 1 briefje waarvan het origineel nog zoek is, niks dan geruchten dus! Had het gelaten, dat was duidelijk ook de wens van Otto Frank
 • Ronny Cypers

  4 maanden geleden
  En dan als het een andere jood zou zijn geweest? Tis voorbij,geschiedenis. Er zullen ook wel andere die andere verraden zullen hebben. Een mens doe dat om zichzelf te redden en dat zal zo blijven nu en in de toekomst.