10 juli 2013: Aleksej Navalny stelde zich zeven jaar geleden verkiesbaar voor het ambt van burgemeester van Moskou. Na het indienen van de documenten werd hij (andermaal) opgepakt.
Volledig scherm
PREMIUM
10 juli 2013: Aleksej Navalny stelde zich zeven jaar geleden verkiesbaar voor het ambt van burgemeester van Moskou. Na het indienen van de documenten werd hij (andermaal) opgepakt. © REUTERS

Wie vergiftigde Navalny en waarom? Zes scenario's

De Russische opposant Aleksej Navalny is vergiftigd in opdracht van het Kremlin, beweren zijn medestanders. De oppositie heeft hem zelf vergiftigd, om het Kremlin de misdaad in de schoenen te schuiven, zeggen tegenstanders. Zes mogelijke scenario’s.

2 reacties

 • Yvan Maes

  3 maanden geleden
  Waarom altijd onze haat tegen putin of rusland in het algemeen! We kunnen enkel van geschiedenis leren en die leert ons dat er niet veel te vrezen valt. Hij heeft dit 20 jaar geleden geërfd vol anarchie en corruptie en moest dit opbouwen van 0. Mijn moeder zei altijd: hou je vrienden kort bij je maar je enemy korter! Ja, hij zal wel gemoeten hebben maar is stillaan de corruptie en buitenlandse krachten ant buitenwerken en het land terug zijn verdiende glorie geeft.
 • Michaël Nicolaas

  1 jaar geleden
  De meest plausibele mogelijkheid wordt niet vermeld. Zijn buitenlandse bazen die ontevreden zijn over het resultaat van hun investeringen en hem een laatste keer willen gebruiken. Want behalve een paar betaalde meelopers kon hij niemand overtuigen. De Russen weten goed wie hem aanstuurt.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Lichaam Gabby meer dan waarschijnlijk gevonden, huiszoeking bij ouders van verdwenen verloofde
  21

  Lichaam Gabby meer dan waarschijn­lijk gevonden, huiszoe­king bij ouders van verdwenen verloofde

  De politie in de Amerikaanse staat Wyoming heeft een lichaam gevonden dat “overeenkomt” met de beschrijving van de vermiste 22-jarige Gabrielle ‘Gabby’ Petito. Dat meldt de FBI. Haar vermissing houdt de Verenigde Staten al dagen in de greep. Petito en haar verloofde Brian Laundrie (23) waren op roadtrip door de Verenigde Staten toen de jonge vrouw plots verdween. Laundrie daagde thuis alleen op, maar is nu zelf ook spoorloos. De politie kamde vorig weekend een uitgestrekt natuurreservaat uit, maar dat leverde niets op. Bij zijn ouders werd nu een huiszoeking uitgevoerd. De zoektocht gaat dus verder, maar er wordt ook ernstig rekening gehouden met de mogelijkheid dat hij uit het leven gestapt is.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).