De vermoedelijke dader Tobias Rathjen (43).
Volledig scherm
De vermoedelijke dader Tobias Rathjen (43). © rv

Wie is Tobias Rathjen, dader van de aanslag in Hanau? “Hij dacht dat kinderen in VS ondergronds mishandeld en vermoord werden”

De vermoedelijke dader van de twee schietpartijen in Hanau heeft enkele dagen geleden nog een opvallende video op YouTube geplaatst. Dat melden de Duitse veiligheidsdiensten. Tobias Rathjen zou gehandeld hebben uit extreemrechtse motieven. In een opgenomen filmpje heeft hij het onder meer over “kinderen die mishandeld en vermoord worden in ondergrondse militaire voorzieningen in de Verenigde Staten”. Hij liet volgens ‘Die Zeit’ ook een racistisch traktaat van 24 pagina’s achter als “boodschap voor het Duitse volk”.

2 reacties

 • jos debruyne

  1 jaar geleden
  Verwarde mensen vind je helaas in alle lagen van de bevolking. Betreurenswaardig maar allicht te vermijden incident ...
 • Daniël Maenhaut

  1 jaar geleden
  Er lopen overal gekken rond. In het vervolg mag men de namen van gelijk welke zot direct op het nieuws zetten, aanslagen van welke aard dan ook mogen niet goedgekeurd worden. Niets rechtvaardigt het zomaar liquideren van mensen, tenzij uit zelfverdediging.
 1. "Onnoemelijk lijden" dreigt als we klimaatverandering blijven negeren: 14.000 wetenschappers slaan opnieuw alarm
  320

  "Onnoeme­lijk lijden" dreigt als we klimaatver­an­de­ring blijven negeren: 14.000 wetenschap­pers slaan opnieuw alarm

  Bijna 14.000 wetenschappers van over de hele wereld trekken opnieuw aan de alarmbel over ons klimaat. Ze waarschuwen dat de mensheid “onnoemelijk lijden” te wachten staat als we niet onmiddellijk de oorzaken van de klimaatverandering aanpakken. Als we de signalen blijven negeren, zullen we terechtkomen in een heel sombere toekomst met steeds meer natuurrampen, zoals overstromingen, orkanen, hittegolven en bosbranden.