Qassem Soleimani (centraal op de foto)
Volledig scherm
Qassem Soleimani (centraal op de foto) © EPA

Wie is Qassem Soleimani, de omgebrachte Iraanse generaal? “Extreem intelligent, maar ook extreem meedogenloos”

De naam Qassem Soleimani zal bij weinigen een belletje doen rinkelen. Maar de in Iran erg populaire generaal die met een drone-aanval door de VS werd uitgeschakeld, rapporteerde rechtstreeks aan ayatollah Ali Khamenei, de hoogste leider van Iran. Volgens waarnemers kan zijn rol in het uitbreiden van de Iraanse invloed in het Midden-Oosten niet onderschat worden. Daar trok hij aan tal van touwtjes. Zo bevocht hij IS in Irak en hielp Assad in Syrië, maar evenwel niet uit menslievendheid. Hij was extreem meedogenloos.

81 reacties

 • jef Bastieans

  1 jaar geleden
  Dit betekend weer een generatie terrorisme, en sorry dat ik het zeg hopelijk enkel gericht op de VS en niet Europa. Europa is diplomatie.
 • Gaston Foubert

  1 jaar geleden
  Inderdaad Andres Michiels, in de tijd van de Sjah liepen de vrouwen in Iran zelfs in minirok; religie is nergens goed voor.
 • ivan de ridder

  1 jaar geleden
  Iran zal geen directe confrontatie of open oorlog voeren, kunnen ze niet. Echter, deze actie zal helaas de deur openen voor nieuwe terreuraanvallen in de VS of hun ambassades wereldwijd. En bovendien zijn officieren aan beide zijden vogelvrij verklaard. En welk type president teert het best op angstgevoelens? Anderzijds zat Soleimani heus niet voor de thee in Irak. Iran breidt in het Midden-Oosten zeker zijn invloed uit. Met Saudi-Arabië heeft de VS dan weer geen enkel probleem?
 • rik cappelle

  1 jaar geleden
  Diegenen die vroeger Obama oorlogszuchtig noemden zeggen nu, goed gedaan Trumpie en eindelijk een President met ballen aan zijn lijf. Tja......
 • Abdelmalik Malik

  1 jaar geleden
  Het is weer tijd voor een nieuwe oorlog voor de oorlogzuchtige VS
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan