Talibanleider Mullah Abdul Ghani Baradar.
Volledig scherm
Talibanleider Mullah Abdul Ghani Baradar. © AFP

Wie is de gedoodverfde toekomstige president van Afghanistan, Mullah Abdul Ghani Baradar?

Talibanleider Mullah Abdul Ghani Baradar wordt het vaakst genoemd als de toekomstige president van wat de taliban zelf het “Islamitisch Emiraat Afghanistan” noemen. Wie is deze man?

 1. Taliban komen “snel” met regeermodel, leider Baradar in Kaboel voor gesprekken over nieuwe regering

  Taliban komen “snel” met regeermo­del, leider Baradar in Kaboel voor gesprekken over nieuwe regering

  Binnen enkele weken zullen de taliban bekendmaken hoe ze Afghanistan gaan regeren. Dat heeft een woordvoerder van de radicaalislamitische organisatie vandaag gezegd. Volgens de woordvoerder werken de juridische en religieuze specialisten van de taliban momenteel samen met deskundigen op het gebied van buitenlandse politiek aan een nieuw regeermodel. Binnen enkele weken moet dat klaar zijn.
 2. Dertiger die scholiere (16) om het leven bracht, wordt gehoord in de zaak Nicky Verstappen: Deed Jos Brech bekentenis aan Bekir E.?
  1

  Dertiger die scholiere (16) om het leven bracht, wordt gehoord in de zaak Nicky Verstappen: Deed Jos Brech bekentenis aan Bekir E.?

  Bekir E., de nu 34-jarige veroordeelde moordenaar van de Rotterdamse scholiere Hümeyra (16) wordt vandaag gehoord in de zaak-Nicky Verstappen, de 11-jarige Nederlandse jongen die in 1998 dood werd gevonden aan een zomerkamp. Volgens Bekir E. heeft verdachte Jos Brech in de gevangenis tegen hem gezegd dat hij betrokken is bij de dood van de jongen. Brech houdt ook na zijn veroordeling zijn onschuld vol.