Volledig scherm
PREMIUM
© BELGAONTHESPOT, RV

Wie is Ahmadreza Djalali, de ter dood veroordeelde VUB-docent? “Als hij over zijn land spreekt, verdwijnt die saaie wetenschapper”

Nu de ter dood veroordeelde VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali (49) telefonisch afscheid heeft genomen van zijn vrouw, lijkt het een kwestie van dagen voor zijn executie uitgevoerd zal worden. De Iraans-Zweedse wetenschapper zit intussen 4,5 jaar vast in een cel in Iran. Jaren vol angst en psychische foltering. En dat voor een wetenschapper die altijd enorm van zijn vaderland gehouden heeft.

3 reacties

 • Pierre Jansen

  2 maanden geleden
  Elisa deJong. Een boete voor spionage voor de Mossad over het Iraans kernprogramma en kerngeleerden? En gaan we zaken doen met Iraanse terroristen? En waar is de scheiding tussen de Machten in België? Wat heeft politiek met de Rechtbank te maken?
 • Elisa deJong

  2 maanden geleden
  De doodstraf? Voor iets waarvoor hooguit een boete voor gegeven zou mogen worden?  Hoop dat alle acties helpen om hem te helpen.. 
 • Ben Van Loon

  2 maanden geleden
  Prof. Djalali is de pasmunt voor de Iraanse diplomaat die aan België is uitgeleverd en hier berecht wordt. Europa moet Djalali toch kunnen vrij krijgen? Zij vrijen de ayatolla´s toch helemaal op.
 1. Waarom Trump zichzelf uiteindelijk geen gratie gaf, maar wel gratie verleende aan Steve Bannon en rappers Lil Wayne en Kodak Black

  Waarom Trump zichzelf uiteinde­lijk geen gratie gaf, maar wel gratie verleende aan Steve Bannon en rappers Lil Wayne en Kodak Black

  Al wekenlang circuleerden er geruchten in Washington als zou aftredend Amerikaans president Donald Trump aan zichzelf gratie verlenen, maar dat is er uiteindelijk niet van gekomen. Zijn adviseurs hebben het hem ten stelligste afgeraden en daar zijn enkele gegronde redenen voor. Toch zou Trump in zijn laatste uren nog een honderdtal gratiebesluiten ondertekenen. Alvast oud-adviseur Steve Bannon en de rappers Lil Wayne en Kodak Black kregen in de allerlaatste uren van zijn presidentschap een pardon. Realityster Joe Exotic hoopte ook op gratie, maar blijft in de cel vastzitten.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"