Ahmet Erhan C., de Turkse bewakingsagent die stiekem zou hebben gefilmd in de Belgische ambassade.
Volledig scherm
PREMIUM
Ahmet Erhan C., de Turkse bewakingsagent die stiekem zou hebben gefilmd in de Belgische ambassade. © Facebook

Wie filmde in onze ambassade in Turkije? Een perverse bewakingsagent of toch een spion?

Er is verdachte apparatuur gevonden in onze ambassade in Turkije. Wie die daar geplaatst zou hebben, wil Buitenlandse Zaken niet kwijt. “Het was een perverse bewakingsagent die vrouwelijke diplomaten filmde voor zijn genot”, zo sust de Turkse pers. Best mogelijk. Maar feit is ook dat ambassades altijd al een doelwit van spionnen waren — en dat Turkije een reputatie heeft op dat vlak.

12 reacties

 • christiane dewaele

  2 maanden geleden
  Dus buitenlandse zaken wil niet zeggen wie de apparatuur er plaatste. Ja het is beter dat mensen speculeren dan dat mensen weten wie de echte dader of daders zijn. Dat er turken binnen zitten kan goed. Toen we ons via email tot de Belgische ambassade wenden in Portugal in verband met terugkeer, vorig jaar toen corona de kop opstak kregen we antwoord in het Portugees. Na mijn opmerking dat we de vraag in het Nederlands gesteld hadden en het Portugees niet machtig waren kreeg ik een vertaling
 • van den eeden maria

  2 maanden geleden
  En wat gaan we weer doen , een hoop advocaten die mijnheer gaan verdedigen, uiteindelijk een rechter die een voorwaardelijke straf uitspreekt en mijnheer loopt vrij rond. Die mensen weten gewoon dat men in dit land zowat alles mag doen straffen zijn er niet , die zijn er enkel voor wie alles volgens het boekje doet en mag betalen voor alles wat hier fout loopt.
 • Mathias Van Herck

  2 maanden geleden
  Verwonderlijk dat ambassades geen screening doen op wekelijkse basis.
 • freddy milants

  2 maanden geleden
  Echt weer een super mop.
 • wim CLAES

  2 maanden geleden
  als ge de us ambassade belt, wordt ge te woord gestaan door vlaamse vrouwen, of zitten die op het terras of in de tuin?? Nee he
 1. Amerikaanse man gooit baby van balkon, agent kan het kind op het nippertje vangen
  2

  Amerikaan­se man gooit baby van balkon, agent kan het kind op het nippertje vangen

  Een politieagent uit de Amerikaanse staat New Jersey wordt als held geprezen nadat hij een baby van amper één maand oud van een val heeft kunnen redden. De baby werd vanop een balkon op de eerste verdieping van een appartementsgebouw door een man naar beneden gegooid. De agent, Eduardo Matute, kon het kind op het nippertje vangen. De baby werd voor alle zekerheid naar het ziekenhuis gebracht, maar stelt het goed.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Lichaam Gabby meer dan waarschijnlijk gevonden, huiszoeking bij ouders van verdwenen verloofde
  21

  Lichaam Gabby meer dan waarschijn­lijk gevonden, huiszoe­king bij ouders van verdwenen verloofde

  De politie in de Amerikaanse staat Wyoming heeft een lichaam gevonden dat “overeenkomt” met de beschrijving van de vermiste 22-jarige Gabrielle ‘Gabby’ Petito. Dat meldt de FBI. Haar vermissing houdt de Verenigde Staten al dagen in de greep. Petito en haar verloofde Brian Laundrie (23) waren op roadtrip door de Verenigde Staten toen de jonge vrouw plots verdween. Laundrie daagde thuis alleen op, maar is nu zelf ook spoorloos. De politie kamde vorig weekend een uitgestrekt natuurreservaat uit, maar dat leverde niets op. Bij zijn ouders werd nu een huiszoeking uitgevoerd. De zoektocht gaat dus verder, maar er wordt ook ernstig rekening gehouden met de mogelijkheid dat hij uit het leven gestapt is.