Ahmet Erhan C., de Turkse bewakingsagent die stiekem zou hebben gefilmd in de Belgische ambassade.
Volledig scherm
PREMIUM
Ahmet Erhan C., de Turkse bewakingsagent die stiekem zou hebben gefilmd in de Belgische ambassade. © Facebook

Wie filmde in onze ambassade in Turkije? Een perverse bewakingsagent of toch een spion?

Er is verdachte apparatuur gevonden in onze ambassade in Turkije. Wie die daar geplaatst zou hebben, wil Buitenlandse Zaken niet kwijt. “Het was een perverse bewakingsagent die vrouwelijke diplomaten filmde voor zijn genot”, zo sust de Turkse pers. Best mogelijk. Maar feit is ook dat ambassades altijd al een doelwit van spionnen waren — en dat Turkije een reputatie heeft op dat vlak.

12 reacties

 • christiane dewaele

  1 jaar geleden
  Dus buitenlandse zaken wil niet zeggen wie de apparatuur er plaatste. Ja het is beter dat mensen speculeren dan dat mensen weten wie de echte dader of daders zijn. Dat er turken binnen zitten kan goed. Toen we ons via email tot de Belgische ambassade wenden in Portugal in verband met terugkeer, vorig jaar toen corona de kop opstak kregen we antwoord in het Portugees. Na mijn opmerking dat we de vraag in het Nederlands gesteld hadden en het Portugees niet machtig waren kreeg ik een vertaling
 • van den eeden maria

  1 jaar geleden
  En wat gaan we weer doen , een hoop advocaten die mijnheer gaan verdedigen, uiteindelijk een rechter die een voorwaardelijke straf uitspreekt en mijnheer loopt vrij rond. Die mensen weten gewoon dat men in dit land zowat alles mag doen straffen zijn er niet , die zijn er enkel voor wie alles volgens het boekje doet en mag betalen voor alles wat hier fout loopt.
 • Mathias Van Herck

  1 jaar geleden
  Verwonderlijk dat ambassades geen screening doen op wekelijkse basis.
 • freddy milants

  1 jaar geleden
  Echt weer een super mop.
 • wim CLAES

  1 jaar geleden
  als ge de us ambassade belt, wordt ge te woord gestaan door vlaamse vrouwen, of zitten die op het terras of in de tuin?? Nee he
 1. Incident met Nord Stream 2: gaslek in Oostzee “gevaar” voor scheepvaart
  Update

  Incident met Nord Stream 2: gaslek in Oostzee “gevaar” voor scheep­vaart

  De Deense maritieme autoriteit heeft maandag een gaslek gemeld in de Oostzee, vlakbij de gaspijpleiding Nord Stream 2 tussen Rusland en Duitsland. Eerder op de dag was al melding gemaakt van een drukverlies dat vastgesteld was in de pijplijn. De operator van de pijpleiding heeft ondertussen ook bevestigd dat er een lek is in de onderzeese leiding. Nord Stream 2 wordt niet voor gasimport gebruikt wegens de Russische inval in Oekraïne, maar de pijplijn is wel klaar en met gas gevuld.