WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus
Volledig scherm
WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus © REUTERS

WHO ziet verwarring en tegenstrijdigheden bij aanpak corona: “Er gaan mensen dood en dat is totaal te vermijden”

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ziet verwarring, tegenstrijdigheden en zelfgenoegzaamheid bij de aanpak van het coronavirus. Daardoor is de pandemie nog lang niet voorbij, aldus WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus. Hij wijst op volle restaurants en clubs en drukke markten waar bijna niemand voorzorgsmaatregelen neemt, en dat in landen waar nog steeds besmettingen zijn.

4 reacties

 • lieven tanghe

  1 maand geleden
  Iedereen moet zijn plan trekken, punt .
 • Nadine Huldemont

  1 maand geleden
  Trump had dus toch gelijk. Die who is er enkel om verwarring te zaaien en vooral om geld te ronselen.
 • David Vermeulen

  1 maand geleden
  Iets wat ik al maanden vind. Maar het enigste wat ik dan weer niet begrijp is dan mrnnxelf niet uit je eigen land mag gaan ,maar de toeristen wel. Het probleem is dat er geen harmonie is. Elk land heeft zijn eigen regels. Zolang de Europese Unie niet financieel tussen komt om economische verliezen te dekken voor de zwakkere landen zal elk land zijn eigen regels hebben en doen wat die wenst
 • Guy Van Severen

  1 maand geleden
  Hola, de WHO wordt wakker ! Zij constateren nu wat ieder weldenkend mens al maandenlang ervaart ! Maar die gasten kennen alleen maar de passage aan de kassa !
 1. Jongetje (4) vermoord aangetroffen, ontvoerder (18) opgepakt
  DALLAS

  Jongetje (4) vermoord aangetrof­fen, ontvoerder (18) opgepakt

  Een ontvoering met dodelijke afloop houdt de Texaanse grootstad Dallas in de ban. Het lichaam van een vierjarig jongetje is zaterdagochtend rond 6.50 uur door een jogster in de wijk Mountain Creek aangetroffen. Het vertoonde verwondingen over het hele lichaam die volgens de politie zijn toegebracht “met een scherp wapen”. Een 18-jarige verdachte is opgepakt. Hij is aangeklaagd voor ontvoering, maar (nog) niet voor moord.
 2. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 1. Corona-experts zijn hoopvol: “Half juni komen we in een andere wereld terecht”
  PREMIUM

  Corona-ex­perts zijn hoopvol: “Half juni komen we in een andere wereld terecht”

  We hebben het al zo vaak ten onrechte gedacht dat we het bijna niet meer durven te schrijven, maar: binnenkort wordt alles weer beter. Experts steken er hun hand nu wel voor in het vuur dat we halverwege juni in een andere wereld terechtkomen, eenmaal alle 65-plussers en risicopatiënten hun eerste vaccinprik hebben gehad. Coronacommissaris Pedro Facon zegt dat we de komende weken en maanden over “drie vuurtorens” moeten praten. Welke zijn dat, wat betekenen ze en wat is de impact?
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm