Coronapatiënten in een ziekenhuis in de Zhejiang-provincie van China. (09/01/23)
Volledig scherm
Coronapatiënten in een ziekenhuis in de Zhejiang-provincie van China. (09/01/23) © REUTERS

WHO wil meer coronacijfers van China na melding van minstens 60.000 doden op een maand tijd

UpdateDe Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft er bij de Nationale Gezondheidscommissie van China op aangedrongen meer details te delen over de huidige coronasituatie in het land. Directeur-generaal van de WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus deed de oproep op zaterdag tijdens een gesprek met het hoofd van de commissie, Ma Xiaowei.

9 reacties

 • Patrick Mechels

  2 maanden geleden
  Tussen willen en krijgen is een groot verschil. Dan moeten ze nog juist en geloofwaardig zijn.
 • Marga Printemps

  2 maanden geleden
  Vergeet niet dat er overbevolking is!.
 • Stef De Landtsheer

  2 maanden geleden
  Wat in deze wereldwijde crisis heel vaak onderbelicht blijft is het feit dat we met een steeds grotere groep mensen op deze aardbol leven. Door de onstuitbare bevolkingsaangroei en overbevolking met oorlogen en migratie tot gevolg zullen op termijn ziektes zich als een lopend vuur over de ganse wereld verspreiden. Doemdenken is nooit een oplossing, alleen zou het nuttig zijn om eens na te denken over de rol van bevolkingsaangroei t.o.v. het uitbreken van pandemieën.
 • Raymond Pauwels

  2 maanden geleden
  Dus 60.000 doden op een bevolking van ruwweg 1.200.000.000? 6 op 12.000 dus. Je mag het niet zeggen maar puur biologisch gezien valt dat eigenlijk super goed mee. Kan je daar de welvaart (ook mentale) van de hele bevolking voor onderuit halen?
 • Ronald Renders

  2 maanden geleden
  En dan moet het Chinees nieuwjaar nog komen miljoenen mensen op familliebezoek in de verste uithoeken van China
 1. Van het Witte Huis naar de cel? Vier vragen over de historische aanklacht tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump

  Van het Witte Huis naar de cel? Vier vragen over de histori­sche aanklacht tegen de Amerikaan­se oud-president Donald Trump

  De Amerikaanse oud-president Donald J. Trump is door een grand jury in zijn vroegere thuisstad New York aangeklaagd na een onderzoek naar zwijggeld dat aan pornoster Stormy Daniels werd betaald. Trump noemt de aanklacht zelf “een heksenjacht” en schreeuwt zijn onschuld uit. Maar wat staat hem mogelijk te wachten? Vier vragen over de nu al historische aanklacht, want het is voor het eerst dat een Amerikaanse oud-president strafrechtelijk wordt vervolgd.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.