Volgens de WHO is het nodig om personen die ziek lijken, meteen af te zonderen.
Volledig scherm
Volgens de WHO is het nodig om personen die ziek lijken, meteen af te zonderen. © BELGA

WHO waarschuwt: “Risico op coronabesmetting binnen familie groter dan op straat”

Het gevaar op een coronabesmetting is nu groter binnen de familie dan op straat, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit komt door alle maatregelen van veel landen, van lockdown en uitgaansverbod tot contactverbod en de oproep om minstens 1,5 meter afstand te houden om verspreiding van het virus te voorkomen.

7 reacties

 • Herman Kouter

  10 maanden geleden
  Natuurlijk, iedereen kan besmet geraken. De logica zelve. De gevaarlijkste overdragers zijn die geen symptomen vertonen. Beweerde De Block verleden week niet het tegenovergestelde als de epidemioloog die in het gezin iedereen in een aparte kamer wenste bij een besmetting? Men zou haar beter de mond snoeren of zoals Van Ranst zei: de micro afpakken. Ze stapelt de ene flater na de andere op.
 • Wendy Vandereyken

  10 maanden geleden
  Je kan zoveel voorzorgen nemen als je wil, als je de pech hebt heeft het virus je toch te pakken. Hou je aan de algemene regels met wat gezond verstand, en voor de rest leef gewoon je leven. Anders word je paranoia.
 • Wesley Kenis

  10 maanden geleden
  En als je de juiste partijkaart hebt danntelt alleen je portemonnee....wie gaat dat betalen wie heeft er zovele WERK....
 • DAVID VAN LAER

  10 maanden geleden
  Wat denkt de WHO dat gezinnen allemaal in kasten van villa's wonen met ieder een eigen slaap, badkamer toilet en nog een aparte keuken. Zijn nu alle verantwoordelijken van zulke organisaties echt zo wereldvreemd?
 • Geert Becu

  10 maanden geleden
  Zal dan maar in het kleinste kamertje zetten voor twee maanden ok
 1. Grote bedrijven trekken campagnedonaties in voor Republikeinen die Trump steunden in betwisting verkiezingsuitslag

  Grote bedrijven trekken campagnedo­na­ties in voor Republikei­nen die Trump steunden in betwisting verkie­zings­uit­slag

  Sinds aanhangers van de Amerikaanse voormalige president Donald Trump op 6 januari het Capitool bestormden uit protest tegen de verkiezingsoverwinning van Joe Biden, hebben al tientallen bedrijven hun banden verbroken met Trump en de Congresleden die zich aansloten bij zijn leugenachtige beweringen over verkiezingsfraude. En dat zou wel eens van belang kunnen zijn wanneer de Amerikaanse senatoren moeten stemmen over de tweede impeachment van Trump. Dat bericht Insider.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo