Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Photo News

WHO waarschuwt: Deltavariant op weg wereldwijd dominant te worden

Delta is wereldwijd goed op weg de overheersende variant van het coronavirus te worden, zegt WHO-hoofdwetenschapper Soumya Swaminathan. Dat komt doordat deze mutatie extra besmettelijk is.

 1. Russische referenda gaan door te midden van raketaanvallen en beschietingen: “Er wordt zelfs in schuilkelders gestemd”

  Russische referenda gaan door te midden van raketaan­val­len en beschietin­gen: “Er wordt zelfs in schuilkel­ders gestemd”

  De Russische bezetters blijven ondanks het aanhoudende oorlogsgeweld in het oosten en zuiden van Oekraïne (schijn)referenda organiseren over de toetreding tot Rusland. De inwoners van de regio’s worden gedwongen om te stemmen over de vraag of ze tot de Russische Federatie willen toetreden. De internationaal niet-erkende annexatie zou komende week afgerond kunnen worden. Verwacht wordt dat de Russische president Vladimir Poetin de bezette gebieden al komende vrijdag zal inlijven.
 2. Coronacijfers blijven goede kant uitgaan: is epidemie in ons land echt bijna voorbij?
  PREMIUM

  Coronacij­fers blijven goede kant uitgaan: is epidemie in ons land echt bijna voorbij?

  Hoewel onlangs heel wat maatregelen versoepeld werden, blijven de coronacijfers de goede kant uitgaan. Mogen we nu op onze twee oren slapen en is het einde van de epidemie in ons land echt in zicht? Of toch niet? Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KULeuven) waarschuwt voor de impact van de Deltavariant: “Hoe de race tussen de die variant en de vaccinatiecampagne zal eindigen, is niet te voorspellen.”