Het is nog niet duidelijk of het team ook naar Wuhan reist, waar het virus ruim een jaar geleden voor het eerst werd ontdekt.
Volledig scherm
Het is nog niet duidelijk of het team ook naar Wuhan reist, waar het virus ruim een jaar geleden voor het eerst werd ontdekt. © AFP

WHO-team komt donderdag aan in China voor onderzoek naar oorsprong coronavirus

Een expertenteam dat onderzoek voert naar de oorsprong van het coronavirus in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), komt donderdag aan in China. Dat meldt de Chinese gezondheidscommissie maandag. Het team zal samenwerken met Chinese wetenschappers.

13 reacties

 • Jules Vermeers

  5 dagen geleden
  Als ze die inspectie toelaten dan hebben ze zeker alles goed weggestoken en weet de WHO al vooral dat daar alles prima in orde zal zijn op papier, geen mens die dat geloofd natuurlijk of het ware de politici van de EU die kun je alles wijsmaken als je er maar genoeg vetpotten tegen gooit.
 • irene van impe

  6 dagen geleden
  Tiens is het nu toegelaten? Ik heb enkele tijd een documentaire gezien dat "WHO" volledig gerund wordt door China, maar de Europeanen "mogen" betalen.Dus zal er niet veel van voortkomen.
 • etienne vijverman

  6 dagen geleden
  een uit stapje op de kosten van de gemeenschap en om alles te bedekken met de mantel der liefde
 • Freddy Sonnemans

  6 dagen geleden
  De relatie tussen het WHO(in het bijzonder Tedros) en China is reeds lang bekend. De WHO snoert al een jaar de mond van kritische wetenschappers(hierin geholpen door een aantal overheden). Je kan nu al voorspellen welke schokkende ontdekkingen ze gaan doen.
 • Frans Peeters

  6 dagen geleden
  Dat dit voorgelogen is beseft toch iedereen of is het GB virus nu Boris zijn schuld
 1. Coronacurve stijgt opnieuw met dubbele cijfers: hoe kijken experten naar de toename? En wat met de gevreesde Britse variant?
  PREMIUM

  Coronacur­ve stijgt opnieuw met dubbele cijfers: hoe kijken experten naar de toename? En wat met de gevreesde Britse variant?

  De coronacijfers gaan nu echt de verkeerde kant uit: we stijgen opnieuw met dubbele cijfers. Van oudejaar tot en met Driekoningen waren er dagelijks gemiddeld 1.777 gevallen. Dat zijn er 11 procent meer dan in de zeven dagen ervoor. In Brussel bedraagt de stijging zelfs 62 procent. Experten wijzen naar de vele teruggekeerde reizigers, maar relativeren voorlopig ook: “Dit hoeft niet het begin te zijn van de derde golf.” En hoe groot is de dreiging van de Britse variant voor ons?
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter