Tedros Adhanom Ghebreyesus van de WHO (links) en Amerikaans president Donald Trump.
Volledig scherm
Tedros Adhanom Ghebreyesus van de WHO (links) en Amerikaans president Donald Trump. © REUTERS/PN

WHO slaat keihard terug naar Trump: “Gebruik coronacrisis niet om politiek te scoren als je niet nog meer lijkzakken wil”

De baas van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de Amerikaanse president Donald Trump van antwoord gediend, nadat die laatste er dinsdag mee dreigde om de Amerikaanse financiële bijdrage (46 miljoen euro) voor de organisatie in te houden. Trump vindt dat de WHO de strijd tegen het coronavirus “grondig verpest” heeft en te veel op China gericht is.

38 reacties

 • DAVID VAN LAER

  1 jaar geleden
  Buiten in de hand dewelke 15% van het totale budget doneert namelijk 500 Mil dollar (400 Mil euro) dan moet je inderdaad denken dat deze mensen niet bij hun volle verstand zijn. Of gaan ze ervan uit dat Europa deze plaats zal innemen, hier laten ze hun eigen lidstaten zelfs in de steek wat doen wij met de rest denk je!
 • Bart Vandeputte

  1 jaar geleden
  Wanneer gaan de Amerikanen beseffen dat ze de de grootste narsist ter wereld hebben verkozen. En er komen nog 4 jaren aan, hou daar maar rekening mee.
 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  Frank Slaets, de man van he WHO geeft gewoon (terechte) repliek op de aantijgingen van Trump.
 • Christian Mommaerts

  1 jaar geleden
  Hij zij bij het begin van de uitbraak in zijn land en dat op de tv voor miljoenen kijkers,dat het maar een griepje was,en dat om zijn economie maar te laten draaien, hopelijk zullen er niet te veel gewone mensen sterven door zijn afschaffing van de Obama care
 • Lucien Switten

  1 jaar geleden
  Steek het maar op Trump. Intussen staat België wereldwijd op de derde plaats qua doden per miljoen inwoners. De USA volgen veel verder, op de 15de plaats. Roep dus maar niet te hard, Trump ziet meestal een paar stappen voor op zijn kritikasters.