Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

WHO roept op om kinderen beter te beschermen tegen coronavirus

De Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op een persconferentie opgeroepen om kinderen tussen 5 en 14 jaar beter te beschermen tegen het coronavirus. Volgens de organisatie wordt deze leeftijdsgroep momenteel het hardst getroffen door de ziekte. De WHO wil overgaan van een “reactie”- op een “stabiliseringsmodus”.

10 reacties

 • Nico Herbots

  1 maand geleden
  Fijn. Moeten ze misschien ook niet stilletjesaan beschermd worden tegen doorgeslagen coronapanikeurs?
 • benoit lauwers

  1 maand geleden
  mondmasker voor kinderen ok en ze moeten aangemoedigd worden, voor de gezondheid van het kind en omstaanders. Mond masker geef meer dan voldoende zuurstof. er zijn landen waar al kinderen al van 2 jaar een dragen en geen enkele ouder was er tegen ze motiveren het zelfs. wat zijn die anti ers hun probleem.
 • Bjorn Van Beers

  1 maand geleden
  Kinderen beschermen? Maar ze worden hier niet ziek van? Tegen wat moeten we ze dan beschermen. Een virus blijft circuleren, dat is toch normaal. De griep is toch ook nog nooit weggeweest? Of willen overheden en wetenschappers (sommige dan toch) nu opeens ook virussen doen verdwijnen? Hocus pocus,… oeps niet gelukt! Minder zieken dat is net de immuniteit tegen een virus!!!
 • Yana Rutte

  1 maand geleden
  Beschermen? Door hen te beletten serieus adem te halen? Zorg voor gezonde lucht in scholen... de wereld op z'n kop!
 • Luc Deville

  1 maand geleden
  Ben, al gelezen? Testen, mondmaskers en ventileren! VDB en de experten dringen daar al meer dan een jaar op aan. Hoelang gaat U voor partijbelangen samen met Jan en Bart de federale regering blijven saboteren ten koste van de volksgezondheid.
 1. Nieuwe studie: virus circuleert harder op werkvloer dan in de algemene samenleving, scholen blijven belangrijke plaats van besmetting

  Nieuwe studie: virus circuleert harder op werkvloer dan in de algemene samenle­ving, scholen blijven belangrij­ke plaats van besmetting

  Het coronavirus circuleert harder op de werkvloer dan in de samenleving in het algemeen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de KULeuven en Idewe, een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, waarover L'Echo dinsdag bericht. De onderzoekers baseerden zich voor hun conclusies op gegevens van de RSZ en de centra voor contact tracing. De scholen blijven voorlopig wel nog altijd gelden als een van de belangrijkste plaatsen waar het virus circuleert.