REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

WHO roept een wereldwijde noodsituatie uit in verband met coronavirus

Het aantal personen besmet met het coronavirus is intussen opgelopen tot ruim negenduizend wereldwijd. Het dodental is gestegen naar 213. In België werden al verschillende stalen onderzocht, maar nog niemand bleek besmet. Verschillende landen hebben intussen evacuatievluchten gepland om hun landgenoten op te halen in de getroffen regio’s in China. Belgen in de provincie Hubei worden in de nacht van vrijdag op zaterdag (Europese tijd) gerepatrieerd. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de uitbraak van het nieuwe coronavirus bestempeld als een internationale noodsituatie. Het virus krijgt van de VN-organisatie de ‘PHEIC-status’.

41 reacties

 • Dietrich Vandrey

  2 jaar geleden
  En wat doet België ? Inderdaad, helemaal niks. Gewoon verder aanmodderen zoals altijd, terwijl de achterdeur wagenwijd open staat.
 • Nina Huygens

  2 jaar geleden
  In Spanje is het ook een feit van de eerste besmetting. Hier zijn geen mondmaskers meer te vinden momenteel. Vrees ervoor dat dit niet meer onder controle blijft.
 • Caroline Poelmans

  2 jaar geleden
  Kleine 10000 zieken op 31 dagen , zo ongeveer... En meer dan 300 doden. Als dat exponentieel zo blijft stijgen is er inderdaad 'geen vuiltje meer in de lucht'. WHO weet wat ze zeggen , geen ridiculiseren aub, beter te ernstig nemend te onderschatten. Liever de MUG aan m'n deur als ik me serieus in m'n vinger snij dan de troostende woorden van tante Eufrazie...
 • Erwin Fiers

  2 jaar geleden
  Vaccin zit er aan te komen? Eerst 10 tallen besmettingen.Tegen dat het eerste vaccin ontwikkeld is kunnen hier al de eerste doden vallen.Enfin.De gewone influenza is ook aan zijn opmars.En is ruim zo gevaarlijk.Strenge vorst.Coranavirus zal geen schijn van kans maken.
 • Bob Croux

  2 jaar geleden
  Eens de cap van 40.000 bereikt is de eerste fase van de herstellenden al begonnen en begint het hopelijk te dalen.
 1. 6.000 mensen tijdlang vast op cruiseschip na mogelijke corona-besmetting: Belg getuigt over situatie aan boord

  6.000 mensen tijdlang vast op cruise­schip na mogelijke corona-besmetting: Belg getuigt over situatie aan boord

  6.000 passagiers en bemanningsleden zaten urenlang vast op een cruiseschip vlak voor de Italiaanse stad Civitavecchia. Omdat een Chinees koppel aan boord plots koorts en ademhalingsproblemen kreeg, werd gevreesd voor het coronavirus. “Om 7.45 uur werd omgeroepen dat er een sanitaire inspectie was. Alle uitstappen zijn geannuleerd, maar iedereen houdt zich rustig”, zegt Vlaming Mike Louagie die aan boord is. Uit tests blijkt nu dat het niet om het coronavirus gaat, zo melden Italiaanse media. De duizend toeristen die in Italiaanse stad Civitavecchia van boord zouden gaan, mogen dit nu doen.
 2. Ziekenhuizen wapenen zich tegen coronavirus, maar stellen ook gerust: “Néé, Chinees eten is geen risico”

  Ziekenhui­zen wapenen zich tegen coronavi­rus, maar stellen ook gerust: “Néé, Chinees eten is geen risico”

  De ziekenhuizen in onze regio nemen voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus. Er is nog niemand besmet in ons land, maar de ziekenhuizen willen klaar zijn voor als het toch gebeurt. “Al onze artsen zijn extra waakzaam. Maar op zich is er geen reden tot paniek. We willen enkel op alles voorbereid zijn”, zegt ziekenhuishygiëniste Heidi Bruyneel, werkzaam in AZ Groeninge in Kortrijk.